• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "We mogen niet te veel respect tonen voor Brazilië"

  Roberto Martinez

  Roberto Martinez

  0 / 0

  Een dag voor de WK-clash met Brazilië heeft bondscoach Roberto Martinez gesproken met de verzamelde pers in Kazan. "Ik voel veel verlangen in de groep", klinkt het. "Iedereen is fit en we zijn zo klaar als maar kan."

  Hoe bereidt Roberto Martinez zijn spelersgroep voor op het duel met Brazilië? "We doen zo normaal als mogelijk. Voor sommige wedstrijden moet je de spelers extra prikkelen, maar tegen Brazilië heb je geen extra motivatie nodig", weet de bondscoach.

   

  "We kijken met vertrouwen uit naar de match. We zijn er klaar voor. Op het veld moeten we onszelf zijn en iedereen moet exact weten wat er van hem verwacht wordt. Alle spelers hebben de juiste focus. We willen genieten. Het doel is dat ons WK morgen nog niet voorbij is."

  Roberto Martinez

  Roberto Martinez

  "Totaalprestatie nodig"

  Wat is het verschil tussen Brazilië en België? "Op het vlak van kwaliteit zijn er veel gelijkenissen tussen de twee landen", vindt Martinez. "Het verschil is dat wij nog niks gewonnen hebben. Zij weten hoe ze een WK moeten winnen. Die psychologische barrière hebben zij niet. Brazilië heeft een echte winnaarsmentaliteit, maar we mogen niet te veel respect tonen."

   

  "We hebben allebei veel individueel talent. We zullen natuurlijk moeten proberen om hun offensieve power af te stoppen. Maar tegen Brazilië moet je niet alleen heel goed verdedigen. Je moet ook heel goed aanvallen. We hebben een totaalprestatie nodig."

   

  Met Thierry Henry hebben de Rode Duivels wel iemand in de staff die weet wat het is om de Wereldbeker te winnen. "Zijn invloed is heel groot", zegt Martinez. "Hij weet wat je als speler voelt in zulke situaties en zijn input is heel belangrijk.

  Neymar

  Neymar

  "Voortekenen zijn gunstig"

  "Dit is uiteraard een grote afspraak, daar kun je niet omheen", gaat Roberto Martinez voort. "Iedereen beseft de omvang. We hebben keihard gewerkt om hier te geraken en we hebben geleerd uit onze 4 vorige wedstrijden. We zijn gegroeid in het toernooi."

   

  "Tegen Japan hebben we mentaliteit getoond. Er zit iets speciaals in deze ploeg. De voortekenen zijn gunstig en ik voel veel verlangen in de groep. We zijn zo klaar als maar kan voor deze wedstrijd."

   

  "Het is ook belangrijk dat iedereen fit is. Adnan Januzaj heeft vandaag opnieuw met de groep getraind. Iedereen moet klaar zijn om te spelen."