• home
 • video
 • pas verschenen

  Dupont gaat voor top 5 in de sprints, Van Keirsbulck hoopt op een stuntje

  Timothy Dupont

  Dupont hoopt op top vijf in de sprints.

  Bij Wanty-Groupe Gobert rekenen ze de komende weken op 3 Belgen: Timothy Dupont, Guillaume Van Keirsbulck en Thomas Degand. Degand wordt dé meesterknecht van kopman Guillaume Martin, Dupont mag zich dan weer uitleven in de sprints, Van Keirsbulck wil zich nog eens tonen met een stunt.

  Dupont bij debuut: "Zal me een weg moeten zoeken in de sprints"

  De 30-jarige Dupont maakt zaterdag zijn debuut in een grote ronde. De renner van Wanty-Groupe Gobert zal zich moeten tonen in de massasprints tussen onder anderen Fernando Gaviria, Marcel Kittel en André Greipel. "Ik zal me een weg moeten zoeken in de sprints" beseft hij. "In het zog van een andere sprinter meeschuiven en dan mijn kans gaan."

   

  Dat de concurrentie niet min is, weet ook Dupont. "Het zijn grote namen", beseft hij. "En zij doen beroep op een treintje. Ik zal ergens moeten aanpikken in de hoop om dan een dichte ereplaats te veroveren. Op die manier lukte het mij twee keer in de Ronde van België om een vierde plaats te pakken. Dat moet ik nu ook proberen. Hilaire Van der Schueren gelooft dat ik top 5 kan rijden en zelf denk ik ook dat ik daartoe in staat ben."

   

  Zenuwachtig is hij naar eigen zeggen niet. "De Tour is een groots gebeuren. Dat merk je nu al met al de media-aandacht. Maar nerveus ben ik niet. Er is ook geen stress of druk van de ploeg, we mogen doen wat we willen. Maar onszelf in de eerste plaats tonen, dan kan je relaxed koersen en komen de resultaten wel."

  Ik zal me een weg moeten zoeken in de sprints. In het zog van een andere sprinter meeschuiven en dan mijn kans gaan.

  Timothy Dupont

  "Hopen op een stuntje"

  Vorig jaar maakte Guillaume Van Keirsbulck zijn debuut in de Tour. Ook nu is hij weer van de partij. Zijn opdracht is duidelijk: "Ik moet me net zoals vorig jaar tonen in een ontsnapping en onze kopman Martin bijstaan."

   

  Vorig jaar trok de West-Vlaming in de vierde rit naar Vittel op avontuur. Hij reed een een lange en eenzame 190 kilometer solo op kop en zou in het slot nog gegrepen worden. "Ik denk niet dat ik dit jaar opnieuw alleen in de aanval trek", lacht hij. "Dat was vorig jaar ook niet de bedoeling, maar er sloot niemand meer aan dus moest ik wel doorrijden."

   

  "Deze keer hoop ik me ook een paar keer te tonen in een ontsnapping, maar dan zal ik wel wachten tot er een paar andere renners aansluiten. Ik ben einde contract. Ik wil en moet me hier wel een beetje tonen, nog eens een stuntje doen", zegt Van Keirsbulck. "De kasseirit is een etappe waar ik erg naar uitkijk. Daar hoop ik mijn eigen kans te mogen gaan", besluit hij.

  Guillaume Van Keirsbulck

  Van Keirsbulck trok vorig jaar 190 km solo in de aanval.

  Degand staat kopman Guillaume Martin bij

  Voor Thomas Degand is het zijn derde grote ronde, waarvan zijn tweede bij Wanty-Groupe Gobert. De Waal is dé meesterknecht van kopman Guillaume Martin, die vorig jaar 23e werd. Ook dit jaar mikt de Fransman op een goed klassement. 

   

  "Ik ben de kapitein van de ploeg, de oudste renner ook en ik neem die rol ter harte", aldus een zelfverzekerde Degand. "Guillaume is een enorm groot talent, meer dan ik en ik cijfer me graag weg voor hem." Vorig jaar reed Degand zijn eerste grote ronde uit. "Ik weet nu wat me te wachten staat", gaat hij voort.

   

  "De Tour is een groots spektakel, een circus. We rijden bij wijze van spreken elke dag een klassieker. Met de ervaring die ik nu heb, ga ik proberen mee te schuiven in een ontsnapping waar mogelijk. Niet meer koste wat kost blijven aanhaken. Eerder mijn ritten uitkiezen in de bergen."

  Thomas Degand

  Degand rijdt in dienst van kopman Martin.