• home
 • video
 • pas verschenen

  Braziliaanse bondscoach Tite: "Het wordt een geweldige wedstrijd"

  Tite zag Brazilië steeds beter worden op dit WK.

  Respect voor België, maar vooral ook een rotsvast vertrouwen in het kunnen van zijn team. Dat straalde de Braziliaanse bondscoach Tite uit op de druk bijgewoonde persconferentie, één dag voor de kwartfinale tegen de Rode Duivels: "Het wordt een geweldige wedstrijd."

  "Mijn team blijft maar groeien op dit WK"

  Bij Brazilië komt het gevaar van alle kanten. Tite rekent dan ook op die polyvalentie om de Rode Duivels te verslaan. "Wij kunnen elk moment scoren, dat is de kracht van ons team. Ik heb veel polyvalente spelers, die op diverse manieren kunnen scoren. We kunnen op de tegenaanval spelen of in een snelle omschakeling", zei de Braziliaanse bondscoach in een tot de nok gevuld klein auditorium.


  "Snelheid is één van de karakteristieken van ons team. Een andere kwaliteit is de dribbel. Douglas Costa, Neymar, Gabriel Jesus en Willian zijn allen sterk in een één-tegen-één-situatie en weten hoe ze de kleinste ruimtes moeten benutten."

   

  Tite is ook tevreden over de evolutie van zijn team tijdens het WK. "Mijn groep blijft maar groeien, dat hebben we gezien tijdens de laatste matchen. Dat is het belangrijkste voor mij. Ik zie het als een persoonlijke uitdaging hen beter te maken. Elke dag opnieuw."

   

  "Als ons dat toestaat beter te spelen dan de tegenstander, des te beter. Maar je weet nooit of dat goed genoeg is, want België heeft ook heel veel kwaliteiten. Soms win je ook wedstrijden met slecht spel."

  Ik heb veel polyvalente spelers, die op diverse manieren kunnen scoren. We kunnen op de tegenaanval spelen of in een snelle omschakeling

  "We zullen mentaal sterk en geconcentreerd moeten zijn"

  Brazilië zal het morgen zonder de geschorste Casemiro moeten doen. Marcelo keert wel terug in de basis. De speler van Real Madrid werd tegen Servië en Mexico nog vervangen door Filipe Luis, maar is weer fit. Paulinho is wel nog twijfelachtig. De middenvelder trainde de voorbije dagen door rugproblemen niet mee en wordt wellicht vervangen door Marquinhos.

   

  Wie morgen in de spits speelt, gaf Tite nog niet vrij. "Het systeem wordt aangepast aan de kwaliteiten van de tegenstander. Wendbaarheid is belangrijk en Jesus heeft die.  Firmino heeft dan weer veel diepgang. We zullen in elk geval mentaal sterk moeten zijn en erg geconcentreerd. Dat zijn twee erg belangrijke zaken om te respecteren", zei Tite.

   

  Een spannende ontknoping met een strafschoppenreeks, daar is de Braziliaanse bondscoach helemaal geen fan van. "Ik hoop dat het niet op strafschoppen uitdraait. Dat zou geen einde van een wedstrijd mogen zijn. We moeten een andere manier vinden, al weet ik ook niet meteen wat." 

  Marcelo is hersteld van zijn lumbago en kan spelen tegen de Belgen.

  "Met Fellaini en Chadli zal er meer kracht op het veld staan"

  Tite liet ook z'n licht schijnen over de Rode Duivels. De Brazilianen mogen dan uitgaan van eigen sterkte, ze zijn ook op hun hoede voor de Belgen. "België heeft een offensief sterke ploeg met heel veel creativiteit.  Ze zijn ook individueel technisch sterk", zei Tite.

  Bij de Belgen bestaat de kans dat Marouane Fellaini en Nacer Chadli in de basis komen, ten nadele van Dries Mertens en Yannick Carrasco. "We moeten voorbereid zijn op eventuele wissels. Met Fellaini en Chadli zal er meer kracht op het veld staan", zei Tite. "Maar verrast zullen we niet zijn, we observeren de Belgen door uren en uren naar beelden te kijken en geven die informatie mee aan onze spelers."

   

  Tite verwacht in elk geval een open wedstrijd. Twee creatieve teams, dat biedt perspectieven volgens de Braziliaanse bondscoach. "Het wordt een geweldige wedstrijd met twee teams die mooi voetbal brengen, elk met hun eigen kwaliteiten. Waarom ik zo ontspannen ben? De spelers presteren goed en dan ben je meer gerustgesteld. De mentale kracht is belangrijk, je moet het hoofd koel houden."

  Miranda draagt morgen de aanvoerdersband bij Brazilië.

  Miranda: "België is meer dan Lukaku alleen"

  Naast Tite op de persconferentie: Miranda. Hij zal morgen de aanvoerdersband dragen bij de Brazilianen. "België is aanvallend heel sterk. Het gaat niet alleen om Lukaku, er staan heel wat balvaardige en technisch sterke spelers bij de Belgen", zei de 33-jarige verdediger. "Je moet je bewust zijn van hun kwaliteiten. We kunnen ons er alleen maar zo goed mogelijk op voorbereiden. 

   

  De druk is groot bij de Brazilianen. De Seleçao heeft als enige land vijf wereldtitels, maar de laatste dateert wel al van 2002. De druk is dus groot. "We zijn gewend aan die druk. Het is onze verantwoordelijkheid om goed te presteren. België zal nog meer dan onze technische vaardigheden eisen."

  Veel belangstelling voor de Braziliaanse persconferentie