• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Brazilianen moeten koude rillingen krijgen van de Belgen"

  De Rode Duivels willen vrijdagavond opnieuw vieren.

  Het was een opmerkelijk beeld gisteren: slechts 2 basisspelers van het duel met Japan draafden op voor de groepstraining buiten. Hun namen: doelman Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne.  Sporza-analist Eddy Snelders verklaart die aanwezigheid en verwacht daarnaast een klinkende prestatie tegen Brazilië.

  "De Bruyne wil altijd het gras ruiken"

  "Thibaut Courtois is altijd aanwezig op de training. Hij traint graag. Die doelmannen trainen ook altijd met zijn drieën samen. Zijn aanwezigheid was dus vrij logisch", zegt Snelders.

   

  "De aanwezigheid van De Bruyne was iets verrassender. Want als de hele groep binnen blijft, verwacht je dat hij dat ook doet. Maar ik heb de indruk dat De Bruyne liever het gras ruikt dan binnen een paar oefeningen te doen in de fitnesszaal."

   

  "Roberto Martinez heeft dat toegestaan, maar misschien niet met zijn volle goesting. Want je weet: aan de spelers met minder speelminuten die nu buiten trainen wordt gevraagd om toch wat meer intensiteit te tonen. Dan kun je dus wel eens een trap krijgen."

   

  "Maar Martinez zal een optimale De Bruyne voor zich willen hebben en daarom zal hij gezegd hebben: "Train maar mee. Dan zijn we net met 10 veldspelers, dat komt misschien ook nog eens beter uit". Wie weet..."

  "Het moet een wedstrijd zijn tegen Brazilië"

  Vrijdagavond is het alles of niks tegen Brazilië. Verliezen betekent het einde van de Wereldbeker voor de Rode Duivels. Winnen leidt ons land voor het eerst sinds 1986 naar de halve finales.

   

  Wanneer is het WK eigenlijk geslaagd in de ogen van Eddy Snelders?

   

  "De minimale doelstelling voor het WK was de kwartfinale. Maar dan ben je nog altijd maar even ver als 4 jaar geleden in Brazilië. Als de spelers dan zelf meermaals zeggen dat ze op alle vlakken verder staan, dan moet je ook verder kunnen gaan."

   

  "Je kunt verliezen van Brazilië, maar het moet een wedstrijd zijn. De Brazilianen moeten er koude rillingen van gekregen hebben. Dan kun je er eventueel uitgaan na verlengingen, penalty's of wat pech. Maar je moet dus wel een prestatie leveren. "

   

  "Als je er zonder slag of stoot uitgaat, zeg je: we hebben op dit WK vier relatief makkelijke tegenstanders gehad. In de kwartfinales kwam de weerstand pas. We zeggen al jaren: wanneer gaan we iets presteren? Wel, nu is het moment. Als dat niet gebeurt, zal dat een ontgoocheling zijn en een mislukt WK."

  We zeggen al jaren: wanneer gaan we iets presteren? Wel, nu is het moment.