• home
 • video
 • pas verschenen

  Weg naar EK wordt langer voor Belgian Lions na slechte WK-kwalificaties

  Sam Van Rossom.

  De weg naar het EK in 2021 begint met voorkwalificaties.

  De laatste plaats van België in zijn kwalificatiegroep voor het WK van 2019 in China houdt de Belgian Lions niet alleen weg van de eindronde, de Belgen zakken ook naar de B-divisie. België moet hierdoor op weg naar het EK van 2021 voorkwalificaties afwerken.

  De Belgen eindigden na vijf nederlagen en een zege laatste in hun WK-kwalificatiepoule. Daardoor moeten ze op weg naar het EK nu een extra kwalificatieronde afwerken. Daarin nemen ze het op tegen Portugal en IJsland. 

   

  De heen- en terugwedstrijden staan tussen november 2018 en februari 2019 op de planning. De eerste van de poule stoot door naar de laatste kwalificatieronde, die in de herfst van volgend jaar start. De twee andere landen kunnen via een barrage eventueel nog opgevist worden.

   13 september: België - Portugal     

  29 november: IJsland- België     

  2 december: Portugal - België     

  24 februari: België - IJsland