• home
 • video
 • pas verschenen

  Teambaas van Stoffel Vandoorne vertrekt bij McLaren: "Juiste moment om weg te gaan"

  Eric Boullier houdt het na 4 jaar voor bekeken bij McLaren.

  Na een alweer teleurstellende Grote Prijs van Oostenrijk voert F1-team McLaren een brede herschikking door in z'n sportieve leiding. Teambaas Eric Boullier houdt het na 4 jaar voor bekeken, Gil De Ferran is aangesteld als de nieuwe sportieve directeur.

  "Trots om 4 jaar met zo'n team te werken"

  Vorig seizoen was door motorproblemen een flinke tegenvaller voor McLaren en ook dit jaar kende het team een ontgoochelende start van het seizoen. Van de ambitie om dit jaar de strijd aan te gaan met Red Bull blijft na 9 Grote Prijzen niet veel meer over.

   

  Teambaas Eric Boullier stond al een tijdje onder druk, maar weigerde ondanks de tegenvallende resultaten en aanzwellende interne kritiek op te stappen. Nu houdt de Fransman toch de eer aan zichzelf.

   

  "Ik ben heel trots dat ik vier jaar lang met zo'n fantastisch team heb kunnen werken, maar dit is het juiste moment om een stap opzij te zetten",  laat de Fransman weten op de website van McLaren. "Ik wens iedereen bij McLaren het beste voor de rest van het seizoen en de verdere toekomst."

  Ook het tweede seizoen van Vandoorne bij McLaren gaat niet over rozen.

  "Eerste stap op weg naar herstel"

  CEO Zak Brown aanvaardde gisteren het ontslag van teambaas Eric Boullier en kondigde meteen ook een vereenvoudigde teamleiding aan.  De Braziliaan Gil de Ferran werd eerder dit seizoen al aan boord gehaald als adviseur en nu krijgt de voormalige IndyCar-kampioen de nieuwe rol van sportief directeur. 

   

  De Honda-motor was vorig seizoen de grote schuldige bij McLaren, maar ook met een Renault-motor draait het nog niet bij de F1-renstal. De racewagen waarmee Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso aan de slag moeten, blijft onder de verwachtingen.

   

  "Niemand bij McLaren is tevreden over de prestatie van de MCL33 in 2018, zeker ook onze trouwe fans niet. Maar dat is niet de fout van de honderden mannen en vrouwen die keihard werken bij McLaren", zegt Brown. "De oorzaken zijn structureel en vergen een grondige verandering van binnenuit. Met de nieuwe teamleiding zetten we een eerste stap op weg naar het herstel."