• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Mijn laatste interland? Nog geen seconde bij stilgestaan"

  Vincent Kompany en familie

  Vincent Kompany wordt in Rusland ook gevolgd door zijn kinderen.

  De kans is groot dat Vincent Kompany na dit WK zijn afscheid bij de nationale ploeg aankondigt. Brazilië zou dus wel eens zijn laatste interland kunnen zijn. Maar zelf denkt hij daar (nog) niet aan.

  Gezien zijn blessuregeschiedenis en leeftijd (32) is het realistisch om te denken dat Vincent Kompany na dit WK de Rode Duivels vaarwel zegt. Maar wanneer die vraag op de persconferentie aan Kompany gesteld wordt, dribbelt die eromheen.

   

  "Ik heb nog geen seconde stilgestaan wat er na vrijdag zal gebeuren. Het plan is om vrijdag te winnen en dan bereiden we de halve finale voor en daarna hopelijk de finale. Niets anders."

   

  "Mijn toekomst ligt op dit moment op het veld. En zoals ik me nu voel, lijkt het alsof er nog 20 jaar gevoetbald kan worden."

   

  Die blessureproblemen waren ook een themaatje op de persconferentie met Kompany. "Dat ik hier ondanks al die blessures toch sta vandaag maakt mij sterker in mijn hoofd. Al die eenzame uren in een donkere gym. Je moet de innerlijke kracht vinden om telkens weer op dit niveau terug te komen."