• home
 • video
 • pas verschenen

  Falcao haalt uit naar scheidsrechter: "Schande, hij was duidelijk partijdig"

  Goede vrienden zullen Geiger en Falcao niet meer worden.

  Niet het belabberde spelniveau, maar het optreden van scheidsrechter Mark Geiger. Dàt is volgens Radamel Falcao de reden waarom niet Colombia maar Engeland in de kwartfinales staat. "Bij elk twijfelgeval floot hij in het voordeel van Engeland."

  "Schandalig dat deze ref in 1/8e finale mocht aantreden"

  Colombia-Engeland was met voorsprong de zwakste 1/8e finale op dit WK. Met een goal in de toegevoegde tijd veegde Yerry Mina de openingstreffer van Harry Kane uit, maar uiteindelijk gingen de Colombianen toch onderuit in de strafschoppenreeks. 

   

  De uitschakeling ligt de Zuid-Amerikanen zwaar op de maag en dat zorgt voor zure oprispingen. Radamel Falcao haalde na de wedstrijd hard uit naar de Amerikaanse scheidsrechter Mark Geiger.  "Het is heel duidelijk dat, telkens er een twijfelgeval was, hij in het voordeel van Engeland floot. Het is een schande dat hij in de 1/8e finales mocht aantreden", klonk het bij de boze aanvoerder.

   

  Geiger ligt niet voor het eerst dit WK onder vuur. Eeder was er al controverse rond de scheidsrechter nadat een Marokkaanse international hem ervan had beschuldigd het truitje van Ronaldo te hebben gevraagd tijdens de rust van de groepswedstrijd tussen Marokko en Portugal. De FIFA weerlegde die beschuldiging nadien.

  "Hij sprak alleen maar Engels en was duidelijk partijdig"

  De Amerikaanse ref werd in 2015 ook al eens voor 6 maanden geschorst nadat hij in de halve finale van de Gold Cup tussen Panama en Mexico een aantal twijfelachtige beslissingen had genomen. Dat was ook Falcao duidelijk niet vergeten.

   

  "Ik vond het vreemd dat ze een Amerikaanse scheidsrechter aanwezen, ook al omdat hij een schorsing achter de rug heeft. Ik blijf met veel vragen zitten. Hij sprak ook alleen maar Engels. Ik weet het niet meer. Het was duidelijk dat hij partijdig was", zei de 32-jarige spits van AS Monaco.

   

  Vier jaar geleden raakte Colombia tot in de kwartfinales op het WK, waar het onderuit ging tegen gastland Brazilië. Dit keer stopt het verhaal dus al in de 1/8e finales. "We verlaten het toernooi met opgeheven hoofd. We hebben een hele wedstrijd geknokt. In de strafschoppenreeks hadden wij het even goed kunnen halen. Dit doet pijn maar zo is voetbal", aldus Falcao

  "De vele onderbrekingen hebben het ons moeilijk gemaakt"

  Acht gele kaarten, waarvan zes voor de Colombianen, vielen er gisteren in een partij waar meer gebikkeld en geprotesteerd dan gevoetbald werd. Ook de Colombiaanse bondscoach was niet bijster gelukkig met de spelleiding en nam ook het gedrag van de Engelse spelers op de korrel.

   

  "Zoveel fouten en spelonderbrekingen, dat is niet goed", zei Jose Pekerman. "We moeten niet alleen naar de Colombiaanse spelers kijken, maar ook naar de Engelse. De vele onderbrekingen hebben het onze ploeg bijzonder moeilijk gemaakt."

   

  Gareth Southgate zag geen graten in het gedrag van zijn spelers. "Als we op de grond lagen, was het omdat er een overtreding gemaakt was. Er waren bijzonder veel fouten, maar wij maakten er lang niet zoveel als de Colombianen. Ik ben bijzonder tevreden over de discipline. We hebben standgehouden in een moeiljke situatie en verdienden de overwinning."

  Bacca "accepteert de wil van god"

  Minder protest bij Carlos Bacca. De ex-spits van Club Brugge miste dinsdagavond de vijfde strafschop voor Colombia, waarna Eric Dier Engeland naar de kwartfinales trapte. Bacca vindt troost in z'n geloof. 

   

  "Dit is niet wat ik wilde, maar ik accepteer de wil van God", postte hij woensdag op Instagram. "Al mijn kracht komt van hem." De aanvaller van Villareal dankte ook "allen die het Colombiaanse elftal steunden, en ook allen die het bekritiseerden. Het ligt allemaal in de hand van God."