• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelse analisten gaan uit hun dak, Lineker moet huilen: "Dus zo voelt het"

  De 3 ex-internationals beleven een primeur.

  V.l.n.r.: voormalig Engeland-internationals Gary Neville, Ian Wright en Lee Dixon.

  Vierde keer, goede keer: voor het eerst in de WK-geschiedenis kon Engeland een penaltyreeks winnend afsluiten. Gisteren in de 1/8e finale tegen Colombia zag het er ook even niet goed uit, toen Henderson als derde miste, maar Pickford zorgde voor een Engels delirium.

  De analisten in de ITV- en BBC-studio wisten met hun vreugde geen blijf.  En dat zijn niet van de minsten. ITV-genodigden Gary Neville, Ian Wright en Lee Dixon speelden allemaal jarenlang voor Engeland. 

   

  Op het moment van de waarheid bij de laatste penalty van Dier durfde Wright niet te kijken, de hand van Dixon in zijn nek. Toen de bal het net raakte, werd er geschreeuwd, gedanst en geknuffeld. "Ze worden compleet gek", valt er te horen in de studio.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lineker: "Verdomd, ik huil"

  De spanning was ook bij de BBC te snijden. En hier was de emotionele betrokkenheid nog wat groter, met presentator Gary Lineker en analist Alan Shearer als ervaringsdeskundigen in de studio. Toen Engeland er in Italië in 1990 met de penalty's uitging tegen West-Duitsland, trapte Lineker zijn elfmeter binnen. Acht jaar later in Frankrijk wipte Argentinië Engeland vanaf de stip, maar had ook Shearer zijn penalty omgezet.

   

  Lineker leefde volop mee en liet zijn gevoelens de vrije loop op Twitter: "Astublieft", smeekte hij voor de strafschoppen om de zege. "Verdomd, ik ben aan huilen", gaf hij mee na Diers bevrijding. "Er is niets te vergelijken met voetbal. Niets", schuwde hij de grote woorden niet. Om dan 28 jaar later toe te geven: "Dus zo voelt het."

   

  De bekende voetbalpresentator wou nog kwijt dat hij Shearer omhelsd had: "En het voelde beter dan waar ik me comfortabel bij voel."

  Dus zo voelt het

  Gary Lineker, 28 jaar nadat hij een penaltyreeks op het WK 1990 verloren had

  Bekijk nog eens de spannende penaltyreeks tussen Engeland en Colombia:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.