• home
 • video
 • pas verschenen

  Engeland onoverwinnelijk na penaltyreeks? "It's officially coming home"

  Met de tweede plek in de groep van de Rode Duivels verzekerde Engeland zich van een eenvoudiger parcours richting de WK-finale. Verschillende fans begonnen al te dromen van de wereldtitel. Nu Colombia opzij is gezet en Engeland meteen ook komaf heeft gemaakt met zijn penaltyvloek, is het zeker: "Football is coming home".

  "Waarom zoveel vertrouwen? We hebben Panama geklopt"

  Het was een gok van bondscoach Gareth Southgate, maar hij besloot niet voor de groepswinst te gaan tegen België. Een keuze die in zijn gezicht kon ontploffen, als Engeland in de achtste finales niet afrekende met Colombia.

   

  Voor de wedstrijd klonk er dan ook nog enige aarzeling in de stemmen van de Engelse supporters. "We hebben veel vertrouwen omdat we Panama hebben geklopt", grapte een supporter. "Nee, we hebben een jong elftal en we zijn nog aan het bouwen. Ik denk niet dat we wereldkampioen worden, maar wel dat we zullen winnen van Colombia."

  "Winst tegen Colombia en we beginnen erin te geloven"

  Ook bij andere supporters klonk een gelijkaardige boodschap: eerst winnen tegen Colombia. "Pas met een zege tegen Colombia beginnen we erin te geloven", vertellen drie meegereisde supporters. "Daarna volgen Zweden en Kroatië of Rusland."

  Na de zege: "Niemand kan Engeland nog stoppen"

  De aarzeling vóór het eerste fluitsignaal van Engeland-Colombia was na de beslissende strafschop van Eric Dier verdwenen als sneeuw voor de zon. Vierende supporters zwermden uit over de straten van Moskou.

   

  "We hebben ups en downs gekend met Engeland, maar nu gaat het weer in stijgende lijn. We hebben een penaltyreeks gewonnen, daar zijn geen woorden voor", klonk het. Al vonden de supporters snel vier woorden om hun gevoel te beschrijven: "Football is coming home".

   

  "Niemand kan Engeland nog stoppen", zeggen de Engelsen vol zelfvertrouwen. Al zijn er sommigen die "geen natuurlijke optimisten zijn": "Enkel Frankrijk of Uruguay kunnen nog dwarsliggen."

  Tweets: