• home
 • video
 • pas verschenen

  Drogba over Lukaku: "Hij is bijna absolute wereldtop"

  Lukaku spreekt de groep als een leider toe.

  Het is een publiek geheim dat Romelu Lukaku altijd opgekeken heeft naar Didier Drogba. De Ivoriaanse doelpuntenmachine is een grote inspiratie geweest voor de Belgische spits, en vandaag de dag nog altijd. Drogba vertelt in een interview met de BBC over zijn relatie met Lukaku.

  "Ik heb een speciale band met Romelu, als voetballer en als mens. Ik ken hem nu 7 jaar, van toen hij in 2011 op zijn 18e arriveerde bij Chelsea", zegt Drogba.

   

  "Hij is meer dan een goeie vriend, hij is mijn jongere broer. Ik heb hem altijd proberen te helpen."

   

  "Ik had hem al eens aan de lijn toen hij nog bij Anderlecht speelde. Vincent Kompany gaf hem door. Hij vertelde dat ik zijn idool was en dat hij een poster van mij op zijn kamer had hangen."

   

  "Een paar jaar later zat de jongen naast mij in de kleedkamer van Chelsea. Ik nam hem onder mijn vleugels, omdat hij mijn opvolger zou worden. Ik wilde dat hij zich op zijn gemak voelde en van mij leerde wat de Chelsea-spirit betekende."

   

  "Ik adviseerde hem om te vermageren, zodat hij sneller en behendiger zou worden. De trainers van Chelsea namen hem apart om te werken aan zijn aanname, zijn passing enzovoort."

   

  "Als je ziet waar hij 7 jaar later staat, dan is dat een groot verschil."

  "Kleine stapjes van een tennisser"

  "Romelu wil altijd maar beter worden. Je moet eens kijken naar zijn loopbewegingen, de hoeken die hij kiest en zijn voetenwerk wanneer hij het doel nadert", gaat Drogba voort.

   

  "De kleine stapjes die hij nam voor zijn eerste doelpunt tegen Tunesië kun je best vergelijken met een tennisser die de bal goed wil raken. Prachtig om te zien."

   

  "De jongen is een man geworden. Dat heeft José Mourinho ook begrepen. Daarom is hij Romelu gaan halen als spits van Manchester United."

   

  "Bij United geniet Romelu het volledige vertrouwen van Mourinho. Tegelijkertijd is Romelu op een punt gekomen dat hij in staat is om dat vertrouwen met gelijke munt terug te betalen."

   

  "Romelu wordt echte wereldtop. Hij is er nog niet helemaal, maar wel zo goed als."

  De treffers van Lukaku op dit WK:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Ik daag hem nog altijd uit"

  "Ik daag Romelu nog steeds uit. Bijvoorbeeld om volgend seizoen zijn 27 doelpunten bij United te overtreffen en topschutter op dit WK te worden."

   

  "Ik heb Romelu al gesproken op het Belgische trainingsveld in Moskou. Dan hebben we het niet altijd over ernstige zaken, maar wordt er ook gegrapt en gegrold."

   

  "Je merkt meteen dat de sfeer goed zit bij de Belgen en dat het niet alleen wedstrijdjes spelen en wedstrijdjes winnen is."

   

  "Daarom steun ik de Belgen op dit WK en met Romelu in deze vorm hebben ze mooie perspectieven om iets groots te presteren op deze Wereldbeker."