• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA heropent onderzoek naar financiën, PSG antwoordt: "Voldoende spelers verkocht"

  Heeft PSG zich nu wel of niet aan de regels van de Financial Fair Play gehouden? De UEFA onderzocht de boekhouding van de Franse landskampioen en besliste vorige maand om de club niet te bestraffen, maar nu wordt dat onderzoek opnieuw geopend. De club benadrukt dat het de voorbije dagen veel uitgaande transfers heeft gedaan.

  Na de monstertransfer van Neymar naar PSG voor 222 miljoen euro en de overeenkomst rond Kylian Mbappé (180 miljoen) had de UEFA vragen bij de financiële gezondheid van de club. De UEFA onderzocht de financiële handel en wandel van de Franse club om te weten of ze zich aan de regels van de Financial Fair Play gehouden hadden.

   

  Dat onderzoek werd vorige maand afgesloten en PSG werd niet bestraft. Maar de voorzitter van het onderzoeksorgaan van de UEFA wil het onderzoek nu toch opnieuw opstarten. "Met deze beslissing spreken we geen vooringenomenheid uit. We zullen de resultaten opnieuw afwachten."

   

  De club heeft al gereageerd met een officieel statement. PSG benadrukt dat het zijn volledige medewerking blijft verlenen aan het onderzoek en dat ze alle informatie en documenten aan de UEFA zullen bezorgen. 

   

  Bovendien maakt PSG zich sterk dat ze de voorbije dagen een paar belangrijke uitgaande transfers hebben gerealiseerd om het financiële evenwicht opnieuw te herstellen. Zo vertrok Javier Pastore voor ongeveer 25 miljoen euro naar AS Roma en werd Berchiche verkocht aan Athletic Bilbao.