• home
 • video
 • pas verschenen

  John Obi Mikel speelde tegen Argentinië terwijl vader ontvoerd was

  Mikel zweeg tegen iedereen omdat hij zijn land niet in de steek wou laten.

  John Obi Mikel, aanvoerder van Nigeria tijdens het WK, heeft een opmerkelijke getuigenis afgelegd. Enkele uren voor aanvang van het duel tegen Argentinië kreeg hij te horen dat zijn vader ontvoerd was. Dat onthult hij aan de Britse krant The Guardian.

  Losgeld

  Mikel kreeg het nieuws te horen toen hij vorige week dinsdag met het Nigeriaanse elftal onderweg was naar het stadion van Sint-Petersburg om de laatste wedstrijd van Groep D af te werken tegen Argentinië.

  De aanvoerder moest de kidnappers opbellen. Aan de telefoon kreeg hij te horen dat hij losgeld moest betalen. "Ze dreigden ermee mijn vader te doden als ik tegen iemand iets zou zeggen", vertelt hij aan The Guardian.

  "Kon het land niet in de steek laten"

  Om de ploeg niet van de wijs te brengen, zweeg Mikel tegen iedereen. Hij voetbalde zelfs de volle 90 minuten mee in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Argentinië. "Ik speelde terwijl mijn vader in handen was van enkele schurken", aldus een emotionele Mikel. 

   

  "Ik wist niet wat ik moest doen, maar uiteindelijk weigerde ik om 180 miljoen Nigerianen in de steek te laten. Ik moest mijn gedachten uitschakelen om mijn land te vertegenwoordigen."

  Uiteindelijk heeft Mikel intussen goed nieuws gekregen over zijn vader. "Maandag werd hij bevrijd door de politie, die ik zeer dankbaar ben, net als mijn familie en vrienden die me gesteund hebben. Mijn vader herstelt nu in het ziekenhuis van de martelingen die hij heeft moeten doorstaan."