• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome krijgt ijzersterke ploeg mee naar de Tour: "Wil geschiedenis schrijven"

  Chris Froome drinkt.

  Drinkt Froome opnieuw champagne op weg naar Parijs?

  Team Sky heeft als laatste team zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. Chris Froome is de kopman en gaat voor een 5e eindzege in de Tour. De Brit krijgt een ijzersterke ploeg mee naar de Vendée, waar de Tour zaterdag van start gaat met een rit in lijn.

  "Zou geen sterker team rond mij kunnen hebben"

  Froome kan de Tour voor de vierde opeenvolgende keer winnen, voor de vijfde keer in totaal. Met een nieuwe eindzege komt hij op gelijke hoogte van recordhouders Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault en Miguel Indurain. Het zou voor Froome ook de vierde opeenvolgende zege zijn in een grote ronde.

   

  Voor zijn recordjacht krijgt Froome van Team Sky een indrukwekkend gezelschap mee. Geraint Thomas, de winnaar van het Critérium du Dauphiné, is de schaduwkopman, alle andere renners rijden tussen Noirmoutier-en-l'Île en Parijs in dienst van Froome.

   

  "Ik wil geschiedenis schrijven", zegt de 33-jarige Brit. "Ik maak me geen illusies over de uitdaging die mij wacht, maar ik voel mij klaar en ik zou geen sterker team rond mij kunnen hebben. Dit is de grootste wedstrijd van het jaar, die wordt gereden voor de ogen van de meest gepassioneerde wielerfans, en ik kan niet wachten om te racen."

   

  Volgens teambaas Dave Brailsford is Froome, die dit voorjaar al de Ronde van Italië reed én won, "fysiek en mentaal in topvorm". "We beginnen de Tour met veel vertrouwen. Chris is in topvorm na de Giro, mentaal en fysiek, en de hele ploeg wil verder bouwen op het succes dat we kenden in Italië. Chris is al een van de grootsten in de sport. Dit is de kans voor hem om die reputatie nog te verstevigen."

  De indrukwekkende Tour-ploeg van Team Sky: