• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Cousins naar Golden State: wie stopt de Warriors nu nog af?

  Demarcus Cousins.

  Demarcus Cousins: een indrukwekkende verschijning.

  De Golden State Warriors hebben Demarcus Cousins kunnen overtuigen om voor een flinke loonsvermindering een 1-jarig contract te tekenen in Oakland. De 27-jarige center verlaat de New Orleans Pelicans en wordt bij de Warriors de 5e All-Star in de basisploeg. Rajon Rondo gaat dan weer bij LeBron James in L.A. basketballen.

  Basisploeg met 5 All-Stars

  De Golden State Warriors waren al de beste ploeg in de NBA en met de komst van Cousins, 4-voudig All-Star, zijn ze nog wat onoverwinnelijker geworden. Cousins was een vrije speler en tekende bij de NBA-kampioen een contract voor 1 seizoen.

   

  Hij kon bij andere ploegen veel meer geld verdienen, maar kiest ervoor om het sportieve te laten primeren. Nergens is de kans op een titel namelijk groter dan bij de Warriors, de huidige kampioen. Zijn contract bij Golden State levert hem 5,4 miljoen dollar op. Ter vergelijking: vorig seizoen verdiende Cousins maar liefst 18 miljoen dollar.

   

  Met de komst van Cousins, vorig seizoen goed voor gemiddeld 25 punten, 12 rebounds en 5 assists per wedstrijd, bestaat de basisploeg van de Warriors volledig uit NBA All-Stars. Kevin Durant, Stephen Curry, Klay Thompson en Draymond Green horen al een paar jaar bij de beste spelers van de wereld. Wie doet deze ploeg nog wat?

  Rondo naar Hollywood

  Ondertussen krijgt ook de ploeg van de "new look" Los Angeles Lakers steeds meer vorm. Ervaren rot Rajon Rondo (32) zal volgend seizoen het spel verdelen bij het nieuwe team van LeBron James. De ex-speler van de Boston Celtics, de aartsrivaal van de Lakers, komt over van de New Orleans Pelicans en zette zijn krabbel onder een contract voor 1 jaar (9 miljoen dollar).

  Rajon Rondo.

  Rondo speelt volgend seizoen bij de Los Angeles Lakers.

  Ongeloof in de NBA-wereld na de overgang van Cousins naar de Warriors: