• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw blijft ondanks WK-debacle bondscoach: "Hij zal ons weer naar succes loodsen"

  Joachim Löw.

  Löw mag op post blijven.

  Het hoofd van Joachim Löw leek na een desastreus WK op het kapblok te liggen, maar de Duitse voetbalbond behoudt het vertrouwen in zijn T1. Titelverdediger Duitsland werd in de groepsfase al gewipt.

  "Löw voelt nog voldoende energie en motivatie"

  Joachim Löw (58) heeft de Duitse nationale ploeg al sinds 2006 onder zijn hoede. De Duitser schopte het sindsdien op alle grote toernooien tot de laatste vier, maar op dit WK ontgoochelde Duitsland. De wereldkampioen van 2014 overleefde zijn groep met Mexico, Zweden en Zuid-Korea niet.

   

  Löw ligt nog onder contract tot 2022, maar er werden vraagtekens geplaatst bij zijn toekomst. De Duitse voetbalbond wilde geen overhaaste beslissing nemen en maakte vandaag bekend dat Löw zijn taken als T1 gewoon zal blijven uitvoeren.

   

  "In een gesprek heeft Löw laten verstaan dat hij bondscoach wil blijven en dat hij het team met een visie wil heropbouwen", luidt de mededeling. "Löw benadrukte dat hij, ondanks de ontgoocheling over het resultaat in Rusland, nog voldoende motivatie en energie voelt om het team voor te bereiden op de komende uitdagingen."

   

  "Er werd beslist dat een snelle en oppervlakkige analyse weinig zin heeft. In de komende weken zal er een grondige analyse uitgevoerd worden en de resultaten zullen besproken worden voor de eerstvolgende interland."

  Löw: "Ik ben de bond dankbaar voor het vertrouwen"

  "Ik ben de Duitse bond erg dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij blijven stellen", reageert Joachim Löw. "Naast de terechte kritiek voel ik ook veel steun en aanmoedigingen."

   

  "Mijn ontgoocheling is nog zeer groot. Maar ik wil met volle toewijding de heropbouw uitstippelen. Ik zal alles met mijn team analyseren en zal de juiste conclusies trekken voor het begin van het nieuwe internationale seizoen."

   

  "Ik ben tevreden dat we ons succesvolle pad met Löw kunnen blijven volgen", voegt aanvoerder Manuel Neuer toe. "Ik heb er vertrouwen in dat we onze kracht zullen terugvinden."