• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gezien in Villa Sporza: "Denk dat Mertens zijn plaats zal moeten afstaan"

  Houdt Roberto Martinez Mertens op de bank voor Fellaini of Dembélé?

  In Villa Sporza kwamen heel wat onderwerpen aan bod, zoals de charmante Japanners, het lef van Löw, de bevrijde Zweden en natuurlijk ook België-Brazilië.

  Over opruimende fans: "Belgen, neem hier voorbeeld aan"

  De Japanners oogstten heel wat lof toen een foto boven water kwam, waarbij ze de kleedkamer na hun nederlaag tegen België kraaknet achterlieten. Mét een bedankje voor het personeel. "Toch is het lekker om na een nederlaag de tape ergens weg te gooien, je schoenen erachteraan", herinnert Jan Mulder zich uit zijn tijd. "Hoe zou de kleedkamer van Colombia er nu uitzien?", vraagt Dennis van Wijk zich af.

   

  Ook de Japanse fans toonden zich van hun beste kant door hun afval netjes mee te nemen bij het verlaten van de tribune. Eerder deden ook de fans van Senegal dit. "Supporters kopiëren toch zo graag dingen, misschien kunnen de Belgische fans hier eens een voorbeeld aan nemen", zegt Geert De Vlieger.

  Löw blijft toch: "Getuigt van moed en lef"

  Tot verrassing van velen, ook van het panel, liet Joachim Löw weten ondanks het WK-fiasco als Duits bondscoach aan te blijven. "Ik zou het zelf niet kunnen opbrengen", zegt Mulder. "Zeker niet omdat hij aanwijsbare fouten heeft gemaakt, zoals zijn beste speler (Sané) thuislaten."

   

  "Het geeft aan hoeveel krediet hij heeft opgebouwd in Duitsland", zegt Degryse. "Het getuigt van moed en lef om ondanks zo'n misbaksel toch te blijven."

  Video player inladen ...

  "Zweden bevrijd zonder Zlatan"

  De Zweden zijn, samen met Rusland, dé verrassing in de kwartfinales. "Zonder Zlatan zijn de spelers én de trainer bevrijd. De spelers moesten zich altijd naar hem plooien, hij stond altijd in de picture. En de coach kan nu ook meer zijn eigen ding doen", zegt Van Wijk. "Ze spelen saai voetbal, maar ze halen het beste uit het spelersmateriaal."

  Video player inladen ...

  Moet plan-B niet plan-A worden bij België?

  Een groot deel van Villa Sporza ging uiteraard ook over de aanstaande clash tussen België en Brazilië. Tegen Japan werkte het plan-B, met Fellaini als stormram, perfect. Moet Martinez tegen Brazilië niet vanaf de start dat plan ontvouwen?

   

  "Je zal dat moeten aanvoelen in de wedstrijd", vindt Degryse. "Brazilië zal ons bij momenten de bal ook wel geven en dan heb je het vernuft van Hazard en De Bruyne nodig. Maar ik denk wel dat er een mannetje op het middenveld zal bijkomen en dat Mertens zijn plaats zal moeten afstaan aan Fellaini of Dembélé."