• home
 • video
 • pas verschenen

  Deense spits bedreigd na penaltymisser: bond doet aangifte

  Nicolai Jørgensen na zijn mislukte penalty tegen Kroatië.

  Nicolai Jørgensen na zijn mislukte penalty tegen Kroatië.

  De Deense spits Nicolai Jørgensen heeft op sociale media een hele reeks bedreigingen over zich heen gekregen na het missen van een penalty in de 1/8e finales tegen Kroatië. De Deense voetbalbond vindt de reacties "onaanvaardbaar en onfatsoenlijk" en deed aangifte bij de politie.

  Nicolai Jørgensen miste de laatste strafschop nadat ook landgenoten Christian Eriksen en Lasse Schöne gefaald hadden vanaf de stip. Na zijn misser kreeg Jørgensen bedreigingen.

   

  Volgens de Deense voetbalbond DBU zijn de bedreigingen "volstrekt onaanvaardbaar en onfatsoenlijk." De bond vindt dat er te ver is gegaan. "STOP. Onze samenleving mag doodsbedreigingen nooit accepteren. Niet tegen WK-sterren, niet tegen politici, niet tegen wie dan ook. We melden deze zaak aan de politie om een einde te maken aan deze waanzin."

  Durmaz ging Jørgensen voor

  Vooral op Instagram kreeg de spits van Feyenoord het hard te verduren. Jørgensen zelf verwijderde de reacties op zijn foto.  Maar Simon Jakobsen kon een screenshot maken van de vele reacties en plaatste die op zijn Twitter-pagina.


  Het was niet echt het WK van Jørgensen. Hij kon niet scoren en verloor zijn basisplaats na 2 groepswedstrijden. Jørgensen heeft nu vakantie, maar wordt binnen 3 weken al weer in Rotterdam verwacht.


  Eerder dit WK kreeg  ook de  Zweedse voetballer Jimmy Durmaz doodsbedreigingen na zijn slechte invalbeurt tegen Spanje. Hij maakte een fout waardoor Kroos de 2-1 voor Duitsland kon binnenkrullen.

  Bekijk hier een reeks van de bedreigingen: