• home
 • video
 • pas verschenen

  Darcis nog een dag langer aan zijde Wickmayer: "Werk graag met Yanina"

  Steve Darcis en Yanina Wickmayer

  Darcis blijft nog even aan de zijde van Wickmayer.

  Yanina Wickmayer (WTA 101) zal morgen nog kunnen rekenen op de steun van Steve Darcis op Wimbledon. De 34-jarige Luikenaar komt dit jaar niet meer in actie door een blessure en stelde zijn vakantie met een dag uit.

  "Werk graag samen met Yanina"

  Morgen speelt Yanina Wickmayer in de tweede ronde tegen de Duitse Andrea Petkovic (WTA 95). Daar zal ze nog kunnen rekenen op de steun van Steve Darcis, die zijn vakantie nog met een dag uitstelde. 

   

  "Ik blijf nog bij haar voor de wedstrijd tegen Petkovic" zegt Darcis. "Ik wil er bij zijn en ik heb een manier gevonden om dat te regelen. Ik werk graag met Yanina, het is een toffe meid die erg gemotiveerd is. Ze wil zich constant verbeteren en eist veel van zichzelf. Het vrouwentennis bevalt me ook. Ik vind dat er een manier is om meer bij te dragen, vooral op tactisch vlak."

   

  Darcis stemde er ook mee in om Wickmayer te vergezellen tijdens haar Amerikaanse tour. "We hebben de kalender nog niet opgesteld. Daarover zullen we spreken na Wimbledon. Maar ik zal bij haar zijn op de US Open."

  "Ik keer terug"

  Na de US Open met Wickmayer zal Darcis stilaan kunnen beginnen aan zijn comeback, die hij voorziet in januari 2019 in Australië. "Ik had een lelijke scheur in de elleboog en dat vraagt tijd om te genezen. In september zal ik meer intensief kunnen herbeginnen", aldus Darcis. 

   

  Ik hou van Wimbledon, ook al had ik liever gespeeld. Het is mijn favoriete toernooi. Ik kwam er Nadal tegen, die ik in 2013 heb verslagen. Hij zei me "good to see you".  Maar mijn comeback zal dus voor volgend jaar zijn. Met mijn beschermd klassement (ATP 90) zal ik 12 toernooien in 12 maanden kunnen spelen. Ik keer dus terug."

  Ik had een lelijke scheur in de elleboog en dat vraagt tijd om te genezen. In september zal ik meer intensief kunnen herbeginnen.

  Steve Darcis