• home
 • video
 • pas verschenen

  Bemelmans: "Juichte harder voor de Duivels dan bij mijn matchpunt"

  Ruben Bemelmans schreeuwt het uit.

  Ruben Bemelmans schreeuwt het uit.

  Ruben Bemelmans (ATP-104) heeft zich gisteren niet zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Onze landgenoot versloeg de Amerikaan Steve Johnson (ATP-42) na vijf sets. Na de wedstrijd pikte Bemelmans nog een stukje van België-Japan mee.

  "Zag doelpunt Chadli tijdens het uitfietsen"

  Bemelmans won de eerste twee sets tegen de veel hoger geplaatste Johnson, maar liet de Amerikaan toch nog in de wedstrijd komen. "De 0-7 in de tiebreak van de vierde set was wel een klap", zei Bemelmans na de wedstrijd bij Dirk Gerlo.

   

  "Maar ik ben positief gebleven en in de vijfde set was ik de beste speler. Ik was aan het koken toen hij gelijkkwam, maar ik ben even naar het toilet geweest en heb mezelf opgepept. Ik vond de juiste tactiek opnieuw en kon het afmaken. Ik ben heel tevreden met deze overwinning."

   

  Bemelmans kon het einde van België-Japan nog meepikken en zag de Rode Duivels op de valreep winnen op het WK voetbal. "Ik zag het doelpunt van Nacer Chadli toen ik aan het uitfietsen was. Ik juichte harder dan bij mijn matchpunt. Ik was meer opgelucht na mijn overwinning en was wat ingetogen omdat ik wil dat het nog niet eindigt."

  "Proberen in de rally te komen tegen Isner"

  In de tweede ronde wacht met John Isner (ATP-10) opnieuw een Amerikaan. Hij voorspelde de zege van Bemelmans tegen Johnson. "Het is leuk om dat te horen. Ik kan goed uit de voeten op gras en het geeft een goed gevoel dat iemand als Isner mij als favoriet ziet."

   

  "Isner is heel groot en moet het van zijn service hebben. Ik moet proberen in de rally te komen en de druk hooghouden. Voor grote mannen is het niet gemakkelijk spelen op gras."