• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentijnse fans dwalen door Russische straten, norse Messi landt in Barcelona

  Messi was kort van stof bij zijn terugkeer naar Barcelona.

  De uitschakeling in de 1/8e finales is nog altijd niet verteerd door al wie Argentijns bloed door de aderen heeft stromen. In Rusland lopen op dit eigenste moment nog duizenden fans rond met tickets voor matchen in de latere fases van dit WK.

  Het schip van Argentinië liep zaterdag op de klippen van de Franse supertanker. De Zuid-Amerikanen moesten de aftocht blazen met een 4-3-nederlaag.

   

  "Dit is nog altijd heel zwaar om te dragen. Argentijnen zijn fanatiek als het aankomt op voetbal. Deze nederlaag verandert mijn leven", zegt Enrique Mayol,  die nog altijd ronddoolt in Kazan.

   

  Mayol had al een ticket gekocht voor de kwartfinales, maar is nu veroordeeld tot een duel tussen Uruguay en Frankrijk.

   

  "Ik had uitgerekend dat ik met mijn kaartje naar een kwartfinale met Argentinië kon gaan kijken, maar ik zal me erbij moeten neerleggen dat het twee andere landen zullen zijn."

   

  Een aantal Argentijnen wil nu vooral het vel van Brazilië. Zij zullen vrijdag supporteren voor België. Maar een overgrote meerderheid zal dat niet doen.

   

  "Wij zijn alleen fan van Argentinië", zegt Leandro Garay, een andere supporter in Kazan. "In de meeste andere landen hebben voetballiefhebbers een tweede voorkeur als hun eigen land uitgeschakeld is, maar wij zijn anders."

  Intussen is Messi weer in Barcelona aangekomen: