Ga naar de inhoud

meest recent

Villa Sporza: Januzaj Sportman van het Jaar (in Engeland), "slechtste Spanje ooit"

 ma 2 juli 2018 08:40
In Villa Sporza hadden ze heel wat om over na te kaarten.

Met twee strafschoppenreeksen en de verrassende uitschakeling van Spanje op het WK hadden ze in Villa Sporza alweer voldoende stof om over na te praten. Bekijk hier nog eens de leukste fragmenten.

Mulder: "Dit was het slechtste voetbal ooit van Spanje"

Spanje heeft opnieuw niet kunnen winnen van het gastland op een WK, een vloek die hen al lang achtervolgt. Tegen Rusland kregen ze in de strafschoppenreeks het nekschot. 

 

Maar de analisten van Villa Sporza zagen het al veel vroeger in de wedstrijd foutlopen. "Spanje had een lamentabele wedstrijdinstelling, een totaal verkeerde tactiek", opende Mulder. "Als je vijf keer zo goed bent als je tegenstander, dan moet je je toch niet terugtrekken. Dit was het slechtste voetbal ooit van Spanje."

"Stop met cinema bij strafschoppen, trap gewoon"

In de strafschoppen pakte Akinfejev twee Spaanse pogingen, goed voor een Russisch ticket voor de kwartfinale. "De Gea zag er niet goed uit in de strafschoppenreeks", merkte het panel op.

 

Maar Mulder stoorde zich ook aan de langdradige voorbereiding op een strafschop. "Die groepsknuffel hoeft dan toch niet, ze zouden beter nog eens de regeltjes van strafschoppen overlopen."

 

Sonck ziet gelijkenissen met de strafschap van Zaza, die een pijnlijke misser liet optekenen tegen Duitsland op het EK in 2016. "Pure cinema".

Mulder: "De treurigste aftocht van een grote speler: Iniesta"

Degryse: "Eindelijk gaan we de echte Duivels nog eens zien"

Voor de Rode Duivels staat vandaag de 1/8ste finale tegen Japan op het programma. Ook bij Villa Sporza een wedstrijd waar de tafelgasten naar uitkijken. "Ik verheug me op de wedstrijd, zeker na het beroerde voetbal van Spanje", zei Mulder.

 

Niemand verwacht problemen voor de Belgen. "Maar niemand hield er ook rekening mee dat Rusland Spanje zou wippen", waarschuwt Vannieuwkerke. "De Belgen zullen Japan niet onderschatten", is Sonck zeker.

Hadden de Rode Duivels niet liever op rechterkant tabel gestaan?

Met een overwinning tegen Engeland kroonde België zich wel tot groepswinnaar, maar kwam het ook in de moeilijkere tabelhelft met Frankrijk en Brazilië terecht. Gaan we nog spijt krijgen van de treffer van Januzaj, zeker nu Spanje eruit ligt?

 

In Engeland verkneukelen ze zich al. "Januzaj wordt Sportman van het Jaar", grapt Gary Lineker op Twitter. "Maar als Engeland verliest tegen Colombia, zal ik ook eens een tweet sturen", zegt Sonck.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vreugde-explosie in Rusland na laatste strafschop

Bekijk hier nog eens de volledige uitzending van Villa Sporza