• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder clasht met Peeters: "Dit is me zo slap. Daar ga ik niet op in"

  Jan Mulder.

  Jan Mulder beet van zich af in Villa Sporza.

  "Omschakeling" was het ordewoord in Villa Sporza na België-Japan, met het doelpunt van Nacer Chadli als schoolvoorbeeld. Is dat omschakelingsvoetbal dan het potentiële succesrecept van de Duivels? Jan Mulder maakte die tactische aanpak alvast met de grond gelijk.

  "Ik zou toch maar niet aan omschakelingsvoetbal denken. Dat is funest"

  Het omschakelingsvoetbal werd al snel omgedoopt tot hét gespreksonderwerp van Villa Sporza. "In Engeland is een ploeg kampioen geworden met 87 punten voorsprong die nou net dat soort voetbal niet speelt. En daar is De Bruyne de grote maestro. Ik zou toch maar niet aan omschakelingsvoetbal denken, dat is funest", beklemtoonde Jan Mulder een eerste keer.

   

  "Omschakeling is niet catenaccio en countervoetbal, wel de eerste of tweede pass voorwaarts laten gaan als je de bal verovert. De ploeg die de bal afpakt, ontwricht dan de verdediging van de andere ploeg", probeerde Dennis van Wijk nog eens.

   

  "Dit is de kwaliteit van België: loopvermogen en kwaliteit aan de bal", vulde Bob Peeters aan bij zijn analyse over het winnende doelpunt. "En City doet dat ook weleens, ook al zegt Jan van niet."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Dit is van een kinderachtigheid die niet gepast is"

  "Wil je mij nu echt vertellen dat City zo nu en dan omschakelingsvoetbal hanteert? Je kunt me toch niet vertellen dat dat geen elftal is dat druk zet en schitterend aanvallend voetbal speelt zonder ook maar één seconde aan dat verschrikkelijke woord te denken", argumenteerde Jan Mulder.

   

  "Jan leeft nog altijd in het verleden, dat gaat over de tegenaanval en de counter. Nu is het omschakeling", prikte Bob Peeters.


  Maar Mulder reageerde scherp: "Dit is me zo slap. Daar ga ik niet op in. Dat is van een kinderachtigheid die hier niet gepast is. Dat is ook praat van een trainer. Daar wil ik niets mee te maken hebben. Een keeper is al genoeg. Het wordt me nu echt te dom hier."

   

  "Misschien kunnen de mensen hier in de Villa wat intelligentere taal over deze eenvoudige sport spuien. Jullie verslijten iemand anders voor dom en dat is irritant. Jullie proberen mij wijs te maken in dit dorpse leventje van het voetbal, maar dat hoeft niet."