• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin en co stellen Tour-selectie Sunweb voor met leuke video

  Tom Dumoulin en Soren Kragh Andersen

  Dumoulin en Kragh Andersen amuseren zich in de Franse bergen.

  Met Wilco Kelderman zag Tom Dumoulin een belangrijke knecht voor de Tour uitvallen. Nu zijn vervanger (Laurens Ten Dam) bekend is, stelt Team Sunweb zijn Tour-selectie voor met een leuke video op Twitter. Dumoulin en Matthews zijn de speerpunten, ook Edward Theuns mag mee.

  Matthews in de fitness, Ten Dam op een parkeerplaats

  Team Sunweb heeft zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt met een leuke video op Twitter waar de renners zichzelf voorstellen. Michael Matthews doet dat vanuit de fitness, Laurens Ten Dam - vervanger van Wilco Kelderman - moest improviseren vanop een parkeerplaats ergens in Nederland.

   

  "Met de groene trui, de bergtrui en 4 etappezeges hebben we mooie herinneringen aan de vorige Tour. Hopelijk kunnen we er dit jaar opnieuw een mooie Tour van maken", zegt Matthews.

   

  Ten Dam vervangt de onfortuinlijke Kelderman. "Ik kreeg last minute nog een oproep om Kelderman te vervangen. Het is spijtig dat Wilco er niet bij is, we verliezen een grote kracht in de bergen. Maar ik ben meer dan klaar om mijn 10e Tour te beginnen."

  Dumoulin, Geschke en Kragh Andersen 'bekaf' in de bergen

  Simon Geschke, Tom Dumoulin en Søren Kragh Andersen maakten hun filmpje samen vanuit de bergen in Frankrijk. "We zijn momenteel bezig aan de verkenning van de 11e rit", vertelt Geschke. "We zijn al helemaal bekaf en we zijn nog maar 2 uur bezig", valt Dumoulin in. Al zal de vermoeidheid nog wel meevallen aangezien het drietal er een vrolijk en grappig filmpje van probeert te maken.

   

  Na de 3 grapjassen stellen ook nog Nikias Arndt, Chad Haga en onze landgenoot Edward Theuns zich voor.  "Momenteel ben thuis ik aan het genieten van mijn laatste rustdag, want de Tour wacht op mij en mijn Sunweb-ploegmaats. Ik kijk er naar uit om terug te keren naar de Tour en om te strijden om de eindwinst", aldus Theuns.

  "71 profzeges en 17 etappezeges"

  Sunweb haalde naast de video ook nog enkele statistieken naar boven. De selectie is goed voor 58 grote rondes, 71 profzeges en 17 etappezeges in de Tour. In totaal zijn er 6 verschillende nationaliteiten en is de gemiddelde leeftijd 29 jaar. Ook zijn er 2 debutanten.

   

  Voor Sunweb is het de eerste keer dat er gemikt wordt op de gele trui. "Het zal een compleet nieuwe ervaring worden voor ons", reageert Tom Veelers op de Sunweb-site. "We willen dat proces doorlopen met Tom, zonder enige druk op resultaten. Zo bouwen we een basis voor de komende jaren."

  De video van Team Sunweb: