• home
 • video
 • pas verschenen

  Spaanse kranten na WK-exit: "Spanje 10 jaar terug gekatapulteerd"

  Spanje werd na penalty's uitgeschakeld door Rusland.

  Spanje werd na penalty's uitgeschakeld door Rusland.

  Een dag na de uitschakeling tegen Rusland zijn de Spaanse kranten niet mals voor hun sterren. Een bloemlezing van de commentaren in de Spaanse dagbladen.

  De exit van de Spaanse internationals kwam hard aan bij het thuisland. De Spaanse kranten vonden de uitschakeling echter allerminst onverwacht.

  Marca: "Spanje is teruggekeerd naar het verleden"

  "Heel erg bedankt, Florentino Perez, Lopetegui en Rubiales", staat er in grote letters te lezen op de voorpagina van de Madrileense krant Marca. "Nu is Spanje teruggekeerd naar het verleden".

   

  Zij hebben boter op hun hoofd, want "Real Madrid-voorzitter Perez stormde de Spaanse selectie binnen als een ontregelende kracht, ex-bondscoach Julen Lopetegui volgde met ontrouw en onethisch gedrag, en Luis Rubiales (voorzitter van de Spaanse voetbalbond, red) maakte het af door al te vlug de trekker over te halen".

   

  De wedstrijd vond Marca ook niet om aan te zien. "De passing leek wel slow motion, er was na de 1-0 geen intensiteit meer, en na de pauze was het een ramp. Toen het uiteindelijk op penalty's uitkwam, was het Spaanse team al vermorzeld."

  El Pais: "Spanje is 10 jaar terug gekatapulteerd"

  "Het Spaanse team was door zoveel ongerijmdheid verstoord en door elkaar geschud op deze wereldbeker, dat het uiteindelijk graag zijn eigen doodvonnis tekende", opent El Pais. "Hierdoor zijn we tien jaar terug in de tijd gekatapulteerd."

   

  "Het was niet moeilijk om het probleem te vinden. Spanje en de bal kwamen niet overeen. Niet alleen doelman De Gea heeft gefaald, maar het hele team. Rusland was, zoals alle andere teams waartegen Spanje reeds speelde, niet goed. Rusland was er als ploeg amper, maar Spanje was volledig afwezig."

   

  "Iniesta, de speler die Spanje de wereldtitel schonk, hangt zijn voetbalschoenen als international aan de haak, de coach is een tijdelijke oplossing, en de president van de Spaanse voetbalbond is nog groen achter de oren. We hebben een expertanalyse nodig, maar dat lijkt niet te zullen lukken. We zitten met een probleem."

  AS: "Spanje naar huis gestuurd, nadat penaltyreeks de Spaanse harten had gebroken"

  De kop bij AS sprak boekdelen. "Spanje naar huis gestuurd, nadat penaltyreeks de Spaanse harten had gebroken. Spanje domineerde in de openingsfase, en gedurende de hele wedstrijd trokken ze het balbezit naar zich toe. Maar geen enkele Spanjaard kon Diego Costa vinden, ze leken zelfs niet te willen, en waren blij om rustig het balletje rond te tikken over het veld."

   

  "We zullen niet worden gemist op deze wereldbeker. Spanje dacht dat het voldoende had gedaan, maar dat was niet zo. Ramos vierde een goal die niet de zijne was veel en veel te uitbundig. Een vergissing."

   

  Toch zag AS ook een rol weggelegd voor de nederlandse scheids: Bjorn Kuipers. "Ref Kuipers gaf Rusland terecht een penalty, maar aan de andere kant, toen Piqué en Ramos werden neergetrokken, was de Nederlander heel wat minder streng. Om de gastheer uit te schakelen moet je dus meer doen dan normaal, want in geval van twijfel zal de scheidsrechter altijd voor één zijde kiezen.