• home
 • video
 • pas verschenen

  Retro: In 2002 bleven Rode Duivels op 2-2 steken tegen Japan

  In 2002 kregen de Rode Duivels Japan al eens tegenover zich op het WK. Het gastland toonde zich een kranige tegenstander, hield de Belgen op 2-2 en eindigde als groepswinnaar. Bekijk nog eens de doelpunten van onder anderen Marc Wilmots.

  4 juni 2002: België-Japan 2-2

  België opende op 4 juni 2002 zijn WK tegen gastheer Japan. In de tweede helft brak de wedstrijd helemaal open. Marc Wilmots trapte de Duivels net voor het uur verdiend op voorsprong met een prachtige omhaal.

   

  Maar enkele minuten later kwam Japan al op gelijke hoogte. Suzuki profiteerde van een misverstand in de Belgische defensie. De Belgen gaven de match helemaal uit handen, want halverwege de tweede helft bracht Inamoto het gastland zelfs op voorsprong.

   

  Uiteindelijk konden de Belgische verdediger hun defensieve foutjes nog deels uitwissen: Van Meir zette Van der Heyden op weg naar de 2-2. De Belgen pakken een punt, al werd de Japanse 3-2 nog om een onverklaarbare reden afgekeurd.

   

  De Duivels spelen in 2002 nog gelijk tegen Tunesië (1-1) en kloppen Rusland met 3-2. In de volgende ronde botst België op de latere wereldkampioen Brazilië en de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast.

  Doelpunten: 57' Wilmots 0-1, 59' Suzuki 1-1, 67' Inamoto 2-1, 75' Van der Heyden 2-2

   

  Japan: Narazaki, K.Nakata, Morioka (73' Miyamoto), Matsuda, Ichikawa, Inamoto, Toda, Ono (64' Santos), H.Nakata, Suzuki (70' Morishima), Yanagisawa

   

  België: De Vlieger, Peeters, Van Meir, Van Buyten, Van der Heyden, Vanderhaeghe, Simons, Walem (68' Sonck), Goor, Wilmots, Verheyen (83' Strupar)

   

  Scheidsrechter: Mattus (Costa Rica)

  Stadion: Saitama
  Toeschouwers: 55.256