• home
 • video
 • pas verschenen

  "Courtois had het in de gaten. Hij wist: ik heb een goal in handen"

  Courtois en Martinez.

  Bondscoach Martinez vergeet de rol van Courtois bij de 3-2 niet.

  Japan was geen hapklare brok voor de Rode Duivels, maar de Belgen zitten wel bij de laatste 8 op het WK. Hoe werd in de VRT-studio meteen na de winning goal van Nacer Chadli gereageerd?

  "Courtois had het in de gaten"

  "Ik zag het even niet meer zitten", verwoordde Imke Courtois het gevoel van nagenoeg elke Belg. "Ik wou naar huis, maar de ontlading is nu groot."

   

  Nacer Chadli maakte in de extra tijd het winnende doelpunt. De vlijmscherpe tegenstoot begon bij een plukbal van Thibaut Courtois. "Courtois had het in de gaten. Hij pakt de bal en weet: ik heb een goal in handen", zag Jan Mulder.

   

  "De Bruyne tikt precies naar rechts, dan volgt een geniaal moment van Lukaku en de schitterende intikker van Chadli. De schoonheid van het voetbal is wanneer het publiek een doelpunt ziet aankomen.  Het was een beauty, gemaakt door de beste man op het veld na de rust."

   

  Geert De Vlieger voorspelde naar eigen zeggen de late zege van de Belgen. "Maar je sprak niet als een groot filosoof", pareerde Jan Mulder. "Maar jij was de enige die er nog in geloofde. Een beetje heroïek is nooit weg."

  "Een zwaktebod om opeens goed te spelen bij 0-2"

  Na de euforie was er ook tijd voor realisme: de Belgen hebben geen goede wedstrijd achter de rug en kropen door een piepklein sleutelgat. "Als ploeg hebben we niet goed gespeeld. Je mag niet op deze manier spelen tegen je volgende tegenstanders", vindt Geert De Vlieger.

   

  Jan Mulder: "Het gaat over het aanvatten van de wedstrijd. Japan zag er in het eerste kwartier uit als een professionele voetbalploeg en speelde ontspannen. De Belgen grepen hen niet bij de keel."

   

  "De coach moet zeggen: vanaf de eerste seconde staan wij op hun helft en ze komen er niet meer af. Maar die consignes hebben de Belgen niet gehad en dat is fout. Het is een zwaktebod om opeens goed te spelen bij 0-2, tactisch gezien ook. Als een professioneel wereldteam moet je dat bij 0-0 ook kunnen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Kans tegen Brazilië? Ja, zeker. Wat is dat nu?"

  Nu wacht Brazilië. Maken we wel een kans? "Ja, zeker. Wat is dat nu?", was de duidelijke reactie van Wesley Sonck. "We zijn de beste ploeg in de omschakeling, kijk naar het derde doelpunt. Maar wij zullen voor het eerst niet de favoriet zijn."

   

  "Omschakeling kun je niet bewust creëren. Dan laat je alle ellende over jezelf af. Dat moet je niet doen. Dat Brazilië ook de bal zal willen? Zet je techniek en klasse er tegenover", besluit Jan Mulder.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.