• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James heeft zijn keuze gemaakt: 4 jaar naar de Lakers

  Voor de tweede keer in zijn NBA-carrière verlaat LeBron James (33) de Cleveland Cavaliers. James trekt naar de andere kant van het land om bij de Los Angeles Lakers te spelen. Hij tekende een contract voor 4 seizoenen.

  De bekendmaking op Twitter:

  Ook Stephenson en McGee naar Los Angeles

  Dat LeBron James de Cavaliers zou verlaten, lag in de lijn der verwachtingen. Zijn contract in Cleveland liep op 30 juni ten einde en heel wat teams hengelden naar de diensten van de viervoudige MVP.

   

  Zij keuze is uiteindelijk gevallen op de Los Angeles Lakers. Hij tekende vannacht een contract voor 4 seizoenen ter waarde van 154 miljoen dollar.

   

  Het is de tweede keer dat James, in de NBA sinds 2003, Cleveland verlaat. In 2010 trok hij naar de Miami Heat om er twee keer kampioen te spelen. In 2014 keerde hij terug naar Cleveland. Hij schonk de ploeg uit Ohio in 2016 een eerste titel na een droogte van 56 jaar.

   

  James bedankte de Cleveland-fans op Instagram: "Bedankt voor vier ongelooflijke seizoenen. Dit (Cleveland, red) zal altijd thuis zijn."

   

  De Lakers, goed voor 16 NBA-titels in het verleden, kunnen James goed gebruiken. Het is al van 2013 geleden dat de iconische ploeg nog de play-offs haalde.

   

  Ex-speler Magic Johnson zet de sportieve lijnen uit de bij de Lakers. Hij zat niet stil vannacht, want met Javale McGee (1 jaar, 2,4 miljoen dollar) en Lance Stephenson (1 jaar, 4,5 miljoen dollar) trok hij nog twee spelers aan.

  Lakers-legende Kobe Bryant heet Lebron James welkom:

  Zlatan Ibrahimovic reageert op zijn Zlatans: