• home
 • video
 • pas verschenen

  Lars Boom moet boeten voor wangedrag in Noorwegen: 1 maand schorsing

  Lars Boom zal de komende maand niet te zien zijn in het peloton. De Nederlander wordt door de UCI een maand op non-actief gezet. Hij wordt gestraft voor zijn actie in de Ronde van Noorwegen. Daar greep hij Preben Van Hecke bij het nekvel.

  Na de tweede etappe zat de Ronde van Noorwegen er al op voor Lars Boom. Niet door pech want de Nederlander werd uitgesloten. Hij kreeg het tijdens de rit aan de stok met onze landgenoot Van Hecke. Die had volgens Boom te bruusk geremd en daardoor kwam hij ten val. Toen Boom verhaal ging halen, deed hij dat bijzonder hardhandig.

   

  De UCI is niet mals voor Boom. Hij wordt met onmiddellijke ingang een maand geschorst, tot en met 2 augustus. Daardoor staat hij zeker niet aan de start van de GP Cerami en Ride Londen. Hij is ook geen invaller meer bij LottoNL-Jumbo voor de Ronde van Frankrijk.