• home
 • video
 • pas verschenen

  Kvist en Krohn-Dehli stoppen als Deens international

  Michael Krohn-Dehli

  Michael Krohn-Dehli stopt als international.

  William Kvist en Michael Krohn-Dehli zijn niet langer Deense internationals. Dat hebben ze beslist na de uitschakeling tegen Kroatië op het WK.  Kvist en Krohn-Dehli zijn samen goed voor 140 caps voor Denemarken.

  De Deense middenvelders William Kvist (33) en Michael Krohn-Dehli (35) stoppen na de verrassende uitschakeling van Denemarken op het WK als international. Kvist, speler bij FC Kopenhagen, vindt het na 81 interlands (met 2 goals) mooi geweest. "Bedankt voor alle mooie jaren", schrijft hij op zijn Facebook-pagina. "Ik vond het altijd leuk om met jullie het volkslied te zingen en heb mijn best gedaan."

   

  Kvist hield aan de eerste groepswedstrijd op dit WK tegen Peru 2 gebroken ribben over. Hij was niet lang buiten strijd want hij zat tijdens de volgende match tegen Kroatië al weer op de bank. Hij kwam niet in actie.


  Krohn-Dehli (Deportivo) mocht tegen Kroatië wel invallen en trapte zelfs een penalty binnen. Krohn-Dehli stopt met 59 caps en 6 goals achter zijn naam.

   

  Zondagavond moest Denemarken buigen voor Kroatië door missers van Christian Eriksen, Lasse Schöne en Nicolai Jørgensen in de strafschoppenserie. Ivan Rakitic zette de beslissende penalty om. 

  Bekijk hier nog eens de strafschoppenserie:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.