• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens scout Wimbledon-tegenstander Collins op YouTube

  Elise Mertens

  Mertens ontmoet Collins voor het eerst.

  Morgen staat Elise Mertens (WTA 15) tegenover de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 41) op Wimbledon. Om hun eerste ontmoeting voor te bereiden, is Mertens van plan om beelden van Collins op YouTube te bestuderen.

  "Ik heb nog nooit tegen haar gespeeld. Ik geloof dat ze hard op de bal slaat en dat haar forehand beter is dan haar backhand. Maar verder...", vertelt Mertens. "Ik ga dus wat beelden van haar op YouTube bekijken. Het wordt belangrijk om goed op te slaan en agressief te spelen. Als je op gras in de verdediging wordt gedrongen, wordt het heel moeilijk."

   

  Mertens staat voor de 2e keer op de hoofdtabel van Wimbledon. Vorig jaar ging ze er meteen uit tegen Venus Williams. Toch is haar status veranderd na een halve finale op de Australian Open en een achtste finale op Roland Garros eerder dit jaar. De Limburgse won ook al 4 WTA-titels. Benieuwd of haar YouTube-scouting een succes zal worden.