• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Zo'n moeilijke match maakt ons als ploeg sterker"

  De Rode Duivels kropen tegen Japan door het oog van de naald. Kevin De Bruyne ontkent dat er paniek was bij de 2-0-achterstand, Thibaut Courtois heeft toch heel even getwijfeld. "Hier kunnen we wel veel van leren", denkt onze nationale doelman.

  Courtois: "Ik zag De Bruyne lopen en dacht: "ik moet die bal geven""

  Thibaut Courtois moest zich twee keer omdraaien tegen Japan. "We hadden het eigenlijk onder controle, maar dan maakt Vertonghen een foutje. Dat kan gebeuren. Die 2-0 was gewoon een geweldige trap. Zij hebben onze fouten maximaal benut."

   

  "Of er paniek was? Bij die 2-0 had ik toch even schrik. We gaven een paar slechte passen. Maar bij 2-1 geloofde ik er weer meer in. Het team is blijven vechten  en die switch naar 4 achteraan werkte toch beter."

   

  "Het slot was ongelooflijk. Ik maakte op het einde nog een save op die vrijschop van Honda. Ik hoorde in Villa Sporza zeggen dat die bal niet zwabbert, maar die zwabbert wel. Ik kon er maar net bij. Dan kwam die hoekschop en veel keepers zouden die wegboksen, maar ik ga die bal halen. Toen zag ik Kevin lopen en ik dacht: ik moet hem die bal geven. Dat was een enorme opluchting."

  "Hier zullen we uit leren als ploeg"

  Nu wacht een duel tegen Brazilië in de kwartfinales. "Brazilië speelde vandaag sterk. Het wordt een moeilijke match die we heel goed moeten voorbereiden. In voetbal is alles mogelijk."

   

  "Van zo'n moeilijke match kunnen we heel veel leren. We moeten dit goed analyseren want soms geven we echt teveel ruimte weg. Maar wat wel goed was vandaag: we toonden karakter en wilskracht."

   

  "Voor het WK hebben we een documentaire bekeken over hoe Spanje wereldkampioen geworden is. Zij hadden ook moeilijke matchen. Deze ervaring zal ons als ploeg sterker maken."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "En nu? Nog drie keer winnen"

  Kevin De Bruyne lag met een beslissende pass aan de basis van het winnende doelpunt. Na de match toonde hij zich verbazingwekkend rustig. "Je komt 2-0 achter, maar je weet dat dat kan gebeuren. Japan heeft het ons moeilijk gemaakt, maar in de tweede helft hebben we nog veel kansen versierd."

   

  "En oké, we scoren dan pas helemaal op het einde dus dan kan je zeggen dat we door het oog van de naald gekropen zijn, maar bij 2-2 kan je ook verlengingen spelen. Dit toont de weerbaarheid van deze ploeg. Nu nog drie matchen."

   

  "Je moet op een WK door de moelijke momenten heen gaan. Dat weten we. Dat zal nog gebeuren in de volgende matchen. Maar op de momenten dat wij goed zijn, moeten we profiteren. En nu Brazilië? Gewoon winnen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.