• home
 • video
 • pas verschenen

  Cofidis met Dimitri Claeys naar de Tour, geen plaats voor Bouhanni

  Dimitri Claeys

  Cofidis rekent onder anderen op Dimitri Claeys.

  Alle Tour-selecties geraken stilaan bekend, ook Cofidis heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt. Het Franse team komt zaterdag met Dimitri Claeys aan de start, Nacer Bouhanni is er niet bij. Voor de sprintzeges gaat alle hoop naar Christophe Laporte.

  Opvallend, maar misschien niet verrassend in de Tour-selectie van Cofidis, is de afwezigheid van sprintbom Nacer Bouhanni. Na een tegenvallend seizoen was het al langer duidelijk dat de Fransman mogelijk niet in de selectie zou zitten. Wel geselecteerd, is Christophe Laporte, die de sprints voor zijn rekening mag nemen.

   

  "Het lijkt ons onmogelijk om 2 grote sprinters op één lijn te krijgen", klinkt het bij teammanager Cédric Vasseur. "Daarom besloten we om Laporte te selecteren omdat Bouhanni in de Vuelta van start zal gaan."

   

  Cofidis heeft, net als vorig jaar, ook plaats voor onze landgenoot Dimitri Claeys, die dit seizoen nog de Vierdaagse van Duinkerke won. Voor het algemene klassement rekent Cofidis al jaren op zijn ervaren Spanjaard, Dani Navarro. Ook Anthony Turgis, afgelopen weekend nog 2e in het Franse kampioenschap, is geselecteerd.

  De volledige selectie:

  • Christophe Laporte (Fra)
  • Dimitri Claeys
  • Nicolas Edet (Fra)
  • Jesus Herrada (Spa)
  • Dani Navarro (Spa)
  • Anthony Pérez (Fra)
  • Julien Simon (Fra)
  • Anthony Turgis (Fra)

  Tweet Cofidis: