• home
 • video
 • pas verschenen

  Chadli: "Van nachtmerrie naar droom in 20 minuten"

  Toen iedereen zich verzoend had met verlengingen, pakte België uit met de perfecte counter, afgerond door Nacer Chadli. "Maar tegen Brazilië zal het toch beter moeten." Eden Hazard denkt dan weer dat deze match juist een boost kan zijn.

  25 minuten voor het einde van de match gooide Roberto Martinez bij een 0-2-stand Marouane Fellaini en Nacer Chadli voor de leeuwen. Gouden wissels, want ze wisten allebei te scoren.

   

  "Het was de taak van ons als invallers om de match een nieuw elan te geven en te zorgen voor de kentering", zegt Chadli. "We zijn met 23 spelers, iedereen kan zijn steentje bijdragen. We gingen uiteindelijk van een nachtmerrie naar een droom in 20 minuten."

   

  "Die goal geeft mij vertrouwen, maar is een goal voor het hele land. Ik ben blij voor iedereen in België."

   

  Vrijdagavond spelen de Rode Duivels tegen Brazilië. "Dan zullen we toch beter voor de dag moeten komen", beseft Chadli. "Anders wordt het een moeilijk verhaal. Maar dat wordt ook een totaal andere match."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Hazard: "Plots spookte Wales weer in ons hoofd"

  "Onze 1e helft was nog oké, maar het begin van de 2e helft hebben we volledig gerateerd. Maar daardoor winnen we ook de match, want we schieten wel wakker door die ferme klets."

   

  Hebben de Belgen dan nooit gewanhoopt? "We wisten dat we niet veel tijd meer hadden. Plots schiet dan die match tegen Wales weer in je hoofd. Maar je weet ook dat alles nog kan kantelen bij een goal. Die viel dankzij Jan en een beetje geluk."

   

  "We verdienden de zege uiteindelijk wel, maar we hebben gebibberd. Hopelijk overkomt ons dat niet tegen Brazilië. Ik denk dat deze prestatie eerder een boost is dan dat het de twijfels verhoogt. Het is de eerste keer dat ik zo'n ommekeer meemaak als Duivel: ofwel ging het te makkelijk ofwel verloren we. Nu hebben we afgezien en toch gewonnen."

   

  De ambitie van Hazard heeft in ieder geval geen knauw gekregen. "We hebben op het EK al een kans laten liggen. Dat zal ons geen 2e keer overkomen."  

  Fellaini: "Er zijn geen favorieten op dit WK"

  Marouane Fellaini bracht bij zijn invalbeurt waar voor zijn geld. Hij maakte oorlog in het Japanse strafschopgebied én scoorde. "Het is altijd leuk om te scoren. Als invaller moet je proberen het verschil te maken."

   

  "We zullen ons niveau tegen Brazilië wel moeten opkrikken. We hebben vandaag gezien dat die in vorm zijn. Maar favorieten zijn er niet in dit toernooi. We hebben al te vaak gezien hoe zogenaamde outsiders toch wisten te winnen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.