• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Colombia: "Blessure James Rodriguez is niet ernstig"

  Raakt James Rodriguez fit voor de clash met Engeland? Die vraag houdt heel Colombia in de ban. Bondscoach José Pekerman heeft er een goed oog op. "We hebben nog 1,5 dag."

  Colombia plaatste zich niet zonder moeite na een 1-0-zege tegen Senegal. Zonder James Rodriguez, want die had al vroeg in de wedstrijd het veld verlaten met een blessure aan zijn rechterkuit.

   

  Bijna iedereen ging ervan uit dat Rodriguez niet speelklaar zou geraken voor Engeland, maar uit medische testen is gebleken dat de blessure "niet ernstig" is. "We hebben nog 1,5 dag om te zien hoe hij zich voelt", zegt een hoopvolle bondscoach Pekerman.

   

  In Engeland rekenen ze zich al rijk met hun loting, maar in Colombia hebben ze daar andere ideeën over. "We hebben getoond dat we heel wat stabiliteit hebben, zelfs in moeilijke situaties. We hebben veel potentieel als team." 4 jaar geleden strandde Colombia in de kwartfinales, al kroonde James Rodriguez zich wel tot topscorer van het WK.