• home
 • video
 • pas verschenen

  Waanzin: basketbalinterland ontaardt in ordinaire knokpartij

  Een basketbalmatch tussen de Filipijnen en Australië werd in het derde quarter helemaal ontsierd door een gewelddadige vechtpartij. Na een fout van een Filipijn brak de hel even los op het parket. 13 spelers werden uitgesloten en de internationale basketbalfederatie heeft een onderzoek geopend.

  Australië was duidelijk te sterk in de WK-kwalificatiematch tegen de Filipijnen, maar het zal de komende dagen niet gaan over de sportieve aspecten van de partij. Een fout van een van de Filipijnen luidde het begin in van een ongeziene knokpartij.

   

  Ook de bankzitters liepen het parket op en zelfs de officials namen deel aan het gevecht. Er werden rake klappen uitgedeeld. Uiteindelijk werden er 13 spelers uitgesloten: 9 Filipijnen en 4 Australiërs.

   

  De wedstrijd werd tegen alle verwachtingen in toch nog uitgespeeld, maar nadien liet de FIBA wel weten dat er een onderzoek geopend wordt. Beide landen riskeren sancties.

  Ongelooflijke beelden in een basketbalinterland