• home
 • video
 • pas verschenen

  "Mbappé wordt niet de opvolger van Messi en Ronaldo"

  Kylian Mbappé viert.

  Villa Sporza was onder de indruk van Mbappé.

  In Villa Sporza namen de tafelgasten de eerste achtste finales onder de loep. Messi en Ronaldo moesten hun koffers pakken, maar is er met Kylian Mbappé een nieuwe ster opgestaan? "Zijn snelheid is revolutionair."

  "De namen Messi en Ronaldo zullen we missen, maar ze verdienden het niet"

  In de kwartfinales zullen we niet meer kunnen genieten van de kunstjes van Messi en Ronaldo. Was het een zwarte dag voor het voetbal? "Voor Messi werd het een iets minder zwarte dag omdat Ronaldo ook naar huis ging. Dat verzacht het leed een beetje. Hoewel ik denk dat het Messi minder uitmaakt of Ronaldo succes heeft dan omgekeerd. Jammer, maar het is terecht."

   

  Jan Mulder: "Op het vlak van namen en uitstraling zal het toernooi ze wel missen, maar Portugal en Argentinië verdienden het niet. Argentinië was echt een rommeltje. Een beetje kindervoetbal."

   

  "Het lijkt wel alsof coaches die zo'n ster in het team hebben minder aan het team denken."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Vanhaezebrouck zal de goal van Mbappé vaak laten zien"

  Er blijven nog wel wat grote namen over op het WK, zoals Kylian Mbappé. "Het is een wonderkind met ongelooflijke kwaliteiten", vindt Youri Mulder. "Dit seizoen heb ik hem nog niet zo goed gezien als tegen Argentinië."

   

  "Het gaat zo snel dat je als verdediger geen kans maakt", vertelt Van der Elst. "Deze goal zal Vanhaezebrouck gebruiken in zijn bespreking", weet Frank Boeckx. "Op stage heeft hij ook een doelpunt van hem getoond omdat hij altijd met zijn voeten richting doel staat en altijd klaar is om te vertrekken in de diepte."

   

  De snelheid van Mbappé is zijn grote troef. "Ik heb nog nooit iemand met zo'n explosieve sprint gezien. Revolutionair", vindt Jan Mulder. "Het is een versnelling in de versnelling. Hij schakelt nog een keer", vertelt Youri Mulder. "Hij dribbelt niet, hij loopt gewoon rechtdoor", ziet Van der Elst.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Mbappé wordt niet de opvolger van Messi en Ronaldo"

  Is er nu een nieuwe wereldster geboren? Drie tafelgasten denken van wel, Youri Mulder plaatst toch nog enkele vraagtekens. "Neen, ik denk dat hij in de verste verte niet zo'n goede voetballer is als Messi."

   

  En Ronaldo? "Neen, dat denk ik ook niet. Ronaldo is nog veel meer een winnaar. Elke keer weer willen presteren. Die honger is zo ongelooflijk groot, die heeft niemand."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Die goal van Pavard is de perfectie"

  Wordt een doelpunt mooier dan de goal van Pavard tegen Argentinië? "Voor mij niet", zegt Boeckx. "Dit is de perfectie. Dit is bewust zo getrapt en de bal gaat perfect in de verre hoek. Hoe zijn lichaam hangt. Ik wil heel graag nog een mooiere zien, maar het wordt moeilijk."

   

  "Die goal komt ook niet uit de lucht gevallen", weet Jan Mulder. "Dit is geen toeval. Hij kan dat, hij traint dat. Je moet er aandacht aan hebben besteed."

   

  Van der Elst: "Je moet vooral durven."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Jan Mulder: "Deschamps lijkt me geen groot minnaar"

  Op zijn persconferentie had Umtiti gegrapt dat de bondscoach ontspannen was omdat hij net zijn vrouw op bezoek had gehad. Jan Mulder gelooft er niet veel van. "Dat lijkt me nu toch geen groot minnaar."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "In de schaduw van Ibrahimovic maakt Cavani nog 20 doelpunten"

  Bij Uruguay was Cavani de uitblinker, maar de spits moest wel geblesseerd naar de kant. "Ik hoop echt dat hij de kwartfinale haalt. Ik zie hem ongelooflijk graag spelen", vertelt Van der Elst. "Het is een beest in de goeie zin van het woord. Hij doet alles aan 100 procent."

   

  "In de schaduw van Ibrahimovic maakte hij ook nog 20 goals. Het is een doelpuntenmaker en een harde werker."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "B+ of B-, dat had ik nog nooit gehoord"

  Ook verdedigend zat het wel snor bij Uruguay.  "Zij hebben echt dat teamgevoel", vertelt Youri Mulder. "Ze gaan voor elkaar door het vuur." En zelfs Jan Mulder geeft toe dat de organisatie bij het land goed zit.

   

  "Ik hoorde vanmiddag B- of B+ zeggen. Ik had het nog nooit gehoord", geeft Youri Mulder toe. "Waarom zeg je niet gewoon balbezit en balverlies?", windt zijn vader zich op. "Zegt Hein Vanhaezebrouck dat? Bij mijn club? Geen sprake van."

   

  Van der Elst gebruikt het wel. "Maar even weer over Uruguay. Als je niet snel omschakelt staan ze volledig in de organisatie. En dan moet je tegen een blok opboksen. Ze geven zelden een 1-tegen-1-situatie weg."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.