• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel over wegambities: "Of ik twijfel? Het is een beetje dubbel"

  Van der Poel werd gisteren in Hoogerheide Nederlands kampioen op de weg.

  Eind januari mocht Mathieu van der Poel pronken na z'n veldritwinst in Hoogerheide, gisteren stond hij er weer op het hoogste schavotje. Als Nederlands kampioen op de weg zowaar. En dus klinkt de vraag steeds luider: wanneer maakt Van der Poel de overstap naar de weg? "Joker", klinkt het bij de Nederlander.

  "Wist dat ik dicht bij de zege zou komen"

  Het was een verrassing van formaat in het Nederlands wegkampioenschap: veldrittopper Van der Poel maakte mee de koers en gaf alle wegrenners het nakijken in de  massasprint. Hoogerheide lijkt een garantie op succes voor de Nederlander. "Dat dit mijn terrein is, zou ik niet zeggen. Maar op de weg is dit wel een aankomst die mij heel goed ligt", vertelde de kersverse kampioen aan de NOS.

  "Ik wist dat ik dicht bij de zege zou komen in een sprint met een select
  groepje na een zware koers. De laatste wedstrijd die ik reed in Brugge was een
  beetje hetzelfde. Toen trok ik de sprint aan en had ik ook lang in de aanval
  gereden. Er zat toen ook nog meer op dan ik dacht."

   

  Van der Poel mag dan al een resem overwinningen op z'n palmares hebben, gisteren was hij toch nog onder de indruk. "Ik wist dat ik het kon, maar om zo te winnen, dat geeft wel kippenvel. Toen we hier opdraaiden was er ook heel veel volk, dat is toch wel iets heel speciaals."

  Van der Poel was de wegrenners te snel af in een massasprint.

  "Misschien ga ik achteraf spijt hebben, dat weet je nooit"

  Van der Poel wil als mountainbiker naar de Olympische Spelen van Tokio. Maar met z'n nationale wegtitel wordt nog maar eens duidelijk dat hem ook op de weg een mooie toekomst wacht. Wanneer maakt de veldrijder de overstap? "Daar ga ik mijn joker voor inzetten", zei Van der Poel aan de NOS.

   

  "Dit seizoen lijkt het op de weg inderdaad nog beter te gaan. Zeker tegenover het
  mountainbiken. Of ik twijfel? Twijfelen is veel gezegd. Ik heb mijn plannen al gemaakt. Maar het is natuurlijk wel een beetje dubbel, omdat het nu zo goed gaat op de weg."

   

  Voorlopig blijft Van der Poel zich dus focussen op veldrijden en  mountainbiken. "Het is altijd moeilijk, want je moet kiezen. Misschien ga je achteraf spijt hebben van die keuze, misschien niet. Dat is achteraf, dat weet je nooit."

  Ook voor Van der Poel zelf kwam de titel als een verrassing