• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck over Spanje-Rusland: "Dit is hun eigen dikke schuld"

  Imke Courtois: "Spanje heeft het over zichzelf afgeroepen"

  Analisten Imke Courtois en Wesley Sonck hadden Spanje-Rusland nogal verbouwereerd gadegeslagen vanuit Villa Sporza. Achteraf hadden ze lof veil voor Rusland, maar voor Spanje waren Courtois en Sonck niet mals. "Dit is hun eigen dikke schuld".

  Bijna niemand had vooraf rekening gehouden met een exit van Spanje. Maar gastland Rusland hield defensief stand tegen de wereldkampioen van 2010, die aanvallend onmondig was.

   

  Analisten Wesley Sonck en Imke Courtois vonden dat Spanje in eigen boezem moet kijken. "De Spanjaarden hebben dit over zichzelf afgeroepen. Met traag en inspiratieloos voetbal kom je niet ver op een WK", zegt Courtois.

   

  “Als je niet wil spelen om te winnen, creëer je zulke problemen", vult Sonck aan. "Zeker als je veel en veel beter bent dan je tegenstander." Heeft Sonck medelijden met Koke, die de eerste Spaanse strafschop miste? "Ik heb met geen enkele Spanjaard te doen. Dit is hun eigen dikke schuld.”

   

  "Ik wou eigenlijk dat geen van beide teams door zou gaan, maar dat mag niet zeker?We hebben Frankrijk-Denemarken gezien, en dat was al erg, maar deze wedstrijd… Het was echt een non-match."

  Bekijk de analyse van Wesley Sonck en Imke Courtois

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.