• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders: "Argentinië en Portugal waren gewoon niet goed genoeg"

  Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

  Het WK van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zit erop.

  Het WK van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zit erop na de 1/8e finales. Eddy Snelders is niet verrast door de uitschakeling van Argentinië en Portugal. "Het zijn twee ploegen die niet zo sterk voor de dag kwamen."

  "Messi veel groter en nog straffer dan Maradona"

  Het WK voetbal verliest met Messi (foto) en Ronaldo twee smaakmakers. "Het is opmerkelijk dat ze allebei (nog) nooit hebben gescoord in de knock-outfase van een WK", zegt huisanalist Eddy Snelders.

   

  "We weten allemaal dat Argentinië en Portugal de laatste jaren heel afhankelijk zijn van Messi en Ronaldo. Het zijn ploegen die voor de rest niet zo sterk voor de dag komen. Toch niet om ver te komen op het WK. Als die twee spelers goed worden afgeschermd, is het moeilijk om ver door te stoten. Ze waren gewoon niet goed genoeg."

   

  Hoe verrassend is de uitschakeling? "Dat Argentinië eruit ligt, verrast mij zeker niet. Het is een ploeg die redelijk in crisis is. Dat zagen we ook in de poulewedstrijden. Er kwam regelmatig "hot news" uit het Argentijnse kamp en we hebben gezien dat het team niet sterk genoeg is."

   

  "Je hoopt dan op een Messiaanse ingeving zoals hij er al zoveel heeft gehad. Maar eens stop het natuurlijk. De tegenstand stelt alles in het werk om die ene man uit te schakelen. Dan wordt het heel moeilijk om dat te doorbreken."

   

  "Ik vind Messi veel groter en nog veel straffer dan Maradona. Maar die blijft natuurlijk de held van de natie omdat hij Argentinië wel wereldkampioen heeft gemaakt. Dat gaat Messi waarschijnlijk niet lukken."

  Dat Argentinië eruit ligt, verrast mij zeker niet. Het is een ploeg die redelijk in crisis is. Dat zagen we ook in de poulewedstrijden.

  Lionel Messi

  Messi verbijt zijn ontgoocheling.

  "Ronaldo raakte moeilijk uit de greep van Godin"

  Uruguay slikte gisteren zijn eerste tegengoal op dit WK, maar gaat toch door naar de kwartfinales. "Het blok en de klasse van de twee aanvallers hebben het verschil gemaakt", zegt Snelders. "Ze komen op voorsprong en zorgen daarna voor een goede organisatie."

   

  "Met Gimenez en Godin hebben ze achterin twee sterke jongens staan die die ploeg helemaal oriënteren. Dan wordt het moeilijk om dat te ontwrichten. Dat lukte Portugal ook niet. Ronaldo raakte gisteren moeilijk uit de greep van Godin."

   

  "Voorin hebben ze met Cavani en Suarez (foto) mannen die vanuit het niets doelpunten kunnen maken. Twee mannen die constant in beweging zijn en heel gevaarlijk zijn. Als ploeg spelen ze heel goed gegroepeerd daarachter. Als ze vroeg kunnen scoren, wat gisteren lukte, dan weet je als tegenstander dat het heel moeilijk wordt."

   

  "Het is een team dat goed aan elkaar hangt en ze gooien letterlijk hun hoofd ervoor. Ze doen er alles aan om geen tegendoelpunt te slikken. Als je op voorsprong kan komen, is het een andere zaak. Dan moeten ze komen en dieper in het veld spelen. Daar kan je dan gebruik van maken."

  Uruguay is een team dat goed aan elkaar hangt en ze gooien letterlijk hun hoofd ervoor. Ze doen er alles aan om geen tegendoelpunt te slikken. 

  Luis Suarez en Edinson Cavani.

  Suarez en Cavani maken het verschil voor Uruguay.

  "Mbappé was gisteren wereldklasse"

  Kylian Mbappé (foto) maakte gisteren het verschil voor Les Bleus. "Hij was wereldklasse", vindt Snelders. "Hij heeft heel veel snelheid, infiltratievermogen en was gisteren ook efficiënt. Hij was de hele wedstrijd heel aanwezig."

   

  "Frankrijk speelt soms te gemakkelijk in functie van de tegenstander en dat is eigenlijk niet nodig. Ze waren vooral bekommerd om Messi en verloren daardoor hun eigen kwaliteiten."

   

  "Mbappé gebruikte zijn snelheid heel goed. De trage Argentijnen konden daar niet veel tegenover zetten. Frankrijk heeft veel potentieel. Het is een kandidaat om heel ver te komen dit toernooi."

  Frankrijk speelt soms te gemakkelijk in functie van de tegenstander en dat is eigenlijk niet nodig.

  Kylian Mbappé.

  Mbappé speelde de Argentijnse verdediging gisteren op een hoopje.

  Even bellen met het thuisfront: