• home
 • video
 • pas verschenen

  Sky reageert: "Hebben er alle vertrouwen in dat Froome de Tour rijdt"

  Chris Froome.

  Chris Froome.

  Team Sky heeft bij Le Monde kort gereageerd op het bericht dat ASO Chris Froome verboden heeft om de Tour te rijden. "We hebben er alle vertrouwen in de Froome de Ronde van Franrijk zal rijden."

  "Chris Froome heeft niets verkeerds gedaan"

  Le Monde berichtte eerder vandaag dat ASO Team Sky heeft verboden om deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk. Bij diezelfde krant heeft Sky gereageerd. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat Chris Froome de Tour zal rijden. We weten dat hij niets verkeerds heeft gedaan."

   

  Ook Michelle Froome, de vrouw van Chris, heeft bij Reuters een eerste reactie gegeven. Ook zij was kort van stof: "Chris zal de Tour rijden."

   

  Sky heeft bij de arbitragecommissie van het Frans Olympisch Comité (CNOSF) beroep aangetekend tegen de beslissing van ASO. De zaak wordt op dinsdag 3 juli behandeld, één dag later wordt een uitspraak verwacht.

   

  Er kan nog in hoger beroeg gegaan worden bij het Internationaal Sporttribunaal TAS, maar dan is het weinig waarschijnlijk dat de zaak behandeld zal zijn voor het begin van de Ronde van Frankrijk op 7 juli.

  UCI-preses: "Spreken in de loop van de week"

  David Lappartient, de voorzitter van de Internationale Wielerunie, heeft het over "een lek van de krant Le Monde." "Ik heb altijd gezegd dat we de algemene positie van de UCI voor het begin van de Tour zouden aankondigen. Dat zal ook zo zijn. De Tour begint volgende week zaterdag. In de loop van de week zullen we spreken. Vandaag geven we geen commentaar."