• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo: "Niet het moment om over toekomst bij Portugal te praten"

  Cristiano Ronaldo baalt.

  "Het is belangrijk om onze kapitein bij ons te hebben."

  In Portugal rouwen ze om de vroege WK-uitschakeling, maar vrezen ze ook voor het afscheid van Cristiano Ronaldo. Heeft hij zijn laatste interland gespeeld? "Het is nu niet het geschikte moment om daar over te praten", reageerde hij kort.

  Was het WK in Rusland het laatste grote toernooi van de 33-jarige Cristiano Ronaldo? Na de uitschakeling in de achtste finales door Uruguay werd hem die vraag uiteraard gesteld, maar de Portugees hield het kort. "Het is nu niet het moment om over de toekomst van spelers of de coach te praten", zei hij voor de camera's van FIFA.

   

  "Jullie kunnen er wel zeker van zijn dat Portugal een van de beste ploegen ter wereld zal blijven. We hebben fantastische spelers. Het is een jonge groep vol ambitie. Ik heb er vertrouwen in."

   

  Tegen het WK in Qatar zou Ronaldo 37 jaar zijn. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat hij nog eens een WK-match zal spelen, maar zijn bondscoach hoopt wel dat hij in de nabije toekomst nog op Ronaldo kan rekenen.

   

  "Of Ronaldo international blijft? Cristiano heeft het voetbal nog veel te geven", zei Fernando Santos. "In september begint met de Nations League een nieuwe competitie. Ik hoop dat hij bij ons zal zijn om de jongeren te laten evolueren. Het is belangrijk om onze kapitein bij ons te hebben."