• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogunjimi zet exotische rondreis voort en tekent bij rode lantaarn in Vietnam

  Marvin Ogunjimi

  Saigon FC stelt Ogunjimi voor.

  Ex-Rode Duivel Marvin Ogunjimi heeft zijn zoveelste transfer versierd. De 30-jarige spits verhuist van Dinamo Brest (Wit-Rusland) naar Saigon FC in Vietnam. "Ik besliste naar de andere kant van de wereld te gaan omdat het juist aanvoelde", zegt Ogunjimi.

  Ogunjimi was sinds april dit jaar aan de slag bij Dinamo Brest, maar dat avontuur werd geen succes. Vorig seizoen kende de voormalige speler van Racing Genk maar liefst 3 verschillende clubs, ook de jaren voordien trok hij er vaak op uit.

   

  Na zijn doorbraak bij Racing Genk versierde hij in 2012 een miljoenentransfer naar het Spaanse Mallorca. Daar kon hij niet meteen zijn stempel drukken, waarna hij uitgeleend werd aan Standard, Beerschot en Oud-Heverlee Leuven. Vanaf juli 2014 begon Ogunjimi dan aan zijn rondtocht doorheen exotische voetballanden. Zo maakte hij passages bij onder meer het Noorse Strömgodset, het Zuid-Koreaanse Suwon, het Thaise Ratchaburi Mitr Pol, het Albanese Skënderbeu en het Kazachse Okzhetpes. In augustus vorig jaar streek hij in Nederland bij MVV Maastricht neer.

   

  Met zijn nieuwe club, Saigon FC, moet de spits nu in Vietnam opnieuw potten zien te breken. De club staat troosteloos op de laatste plaats in de V-League en rekent nu op de diensten van de Belg om opnieuw punten te pakken. "Ik besliste naar de andere kant van de wereld te gaan omdat het juist aanvoelde. Ik kan niet wachten om dit nieuwe hoofdstuk tot het einde van het seizoen aan te vatten", reageert Ogunjimi op Instagram.

  Ik kan niet wachten om dit nieuwe hoofdstuk tot het einde van het seizoen aan te vatten

  Marvin Ogunjimi

  Saigon FC maakte het nieuws bekend op Instagram: