• home
 • video
 • pas verschenen

  Mulder: "Fouten reduceren is het geheim van strafschoppen nemen"

  Jan Mulder

  Jan Mulder

  Jan Mulder heeft zich maandag flink geërgerd aan de penaltymissers op het WK. "In de plaats van al die groepsknuffels zouden de trainers beter aan hun spelers zeggen hoe ze een penalty moeten trappen."

  In Villa Sporza werden de gemiste penalty's van Spanje besproken. "Beslissend bij strafschoppen is nooit de keeper, maar het falen van degene die trapt", vindt Jan Mulder.

   

  "Dat die penalty van Iago Aspas niet goed getrapt was, is een eufemisme. Hij maakt eerst een rondje rond het circus. Dit kan toch niet? In plaats van die zinloze groepsknuffels: onderwijs de eerste regeltjes van een penalty trappen en dan heeft hij meer kans. Ik word echt ziek van dat groepsgedoe. Kan dat weg?"

   

  Wesley Sonck: "Dat is cinema. Dat doe je in de kleedkamer. Wat voor zin heeft dat op het veld? Twee minuten ervoor zeg je dezelfde dingen in de kleedkamer." Imke Courtois countert: "Het ziet er misschien wat belachelijk uit, maar als het effect heeft, maakt het niet veel uit."

   

  Karl Vannieuwerke zag bij de penalty's ook veel aarzelingen in de aanloop. "Dat is uit den boze. Je hindert jezelf", zegt Mulder. "En dat komt omdat de trainer niets zegt en met de groepsknuffel bezig is. Terwijl hij zou moeten zeggen: "Dit doe je niet. Wij nemen zo een strafschop en niet anders"."

   

  "Het zijn allemaal eenvoudige dingen. Dit is een doorgedreven gecommercialiseerde professionele beroepsgroep, maar ze gedragen zich als amateurs. Je moet fouten reduceren, dát is het geheim van strafschoppen nemen."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.