• home
 • video
 • pas verschenen

  Mascherano en Biglia zwaaien af, wat doet Lionel Messi?

  Biglia en Mascherano.

  "Ik ben nu alleen nog een fan van Argentinië."

  Argentinië, 4 jaar geleden nog WK-finalist, moest gisteren na de match tegen Frankrijk zijn koffers al pakken. Voor Mascherano en Biglia betekende de vroege WK-uitschakeling ook het einde van hun carrière als international. Of ook Lionel Messi afzwaait, is nog niet duidelijk.

  Mascherano trok 145 keer het shirt van Argentinië aan, maar vanaf nu zal hij alleen nog supporteren voor zijn land. De middenvelder, die op dit WK elke minuut gespeeld heeft, kondigde na de uitschakeling in de achtste finales zijn afscheid aan.

   

  "Dit is het moment om afscheid te nemen. Het is nu gedaan. Vanaf nu ben ik enkel nog maar een fan van Argentinië."

   

  Lucas Biglia, die gisteren 90 minuten op de bank bleef, volgde het voorbeeld van Mascherano. "Het is tijd om een stap opzij te zetten. Ik moet eerlijk zijn. Er is een nieuwe talentrijke generatie. Zij moeten het nu overnemen", zei de ex-Anderlecht-speler.

  Wat doet Lionel Messi?

  Hangt ook Messi zijn Argentijns shirtje in de kast? Na de wedstrijd hield de ster van Barcelona de lippen stijf op elkaar over zijn toekomst bij de nationale ploeg.

   

  Messi nam al eerder eens afscheid na de verloren finale op de Copa America in 2016. Hij miste toen een strafschop en de Argentijnen verloren al hun vierde finale op een groot toernooi. Enkele maanden later kwam Messi wel op zijn stappen terug.

   

  Neemt hij straks wel definitief afscheid of wil hij toch nog graag een keer succes boeken met Argentinië? Op het volgende WK zal hij al 35 jaar zijn, maar in 2019 staat er wel al de Copa America op het programma.