• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona scherp (maar niet voor Messi): "We kunnen niet aanvallen"

  Met de exit van Argentinië verliest het WK nog een extra attractie: een uitzinnige Diego Maradona in de tribune. De Argentijnse superster was zoals verwacht niet mals voor de spelers, maar wel voor Lionel Messi.

  Zo bont als tegen Nigeria maakte Diego Maradona het in de 1/8e finales tegen Frankrijk niet. Achteraf was hij dan ook lucide genoeg voor een analyse van de ondergang van Argentinië.

   

  "We weten niet hoe we moeten aanvallen en we weten niet wat we moeten doen als we de bal hebben", zegt Maradona. "We zagen het al in de voorbereiding als Messi, Pavon en Di Maria in de spits stonden. Die weten niet hoe ze druk moeten zetten op een defensie. Ze kunnen iets creëren, maar het zijn geen spitsen."

   

  Messi zelf wordt door Maradona uit de wind gezet. "Hij stond op een eiland, ver van het strafschopgebied. Als we denken dat hij én het spel kan maken én de assist kan geven én de goals kan maken, dan bedriegen we onszelf. Hij kan het niet in zijn eentje."

  Messi kan niet én het spel maken én de assists geven én de goals maken