• home
 • video
 • pas verschenen

  Le Monde: "Froome mag van ASO niet starten in de Tour"

  Chris Froome

  Chris Froome in de gele trui.

  Volgens de Franse kwaliteitskrant Le Monde mag Chris Froome van Tour-organisator ASO niet starten in de komende Ronde van Frankrijk. ASO en Team Sky hebben nog niet officieel gecommuniceerd.

  "ASO wil zijn imago beschermen"

  Een week voor de start van de Ronde van Frankrijk is het niet zeker dat titelverdediger en viervoudig winnaar Chris Froome aan de Tour mag deelnemen. "ASO probeert te voorkomen dat Chris Froome op 7 juli start in de Ronde van Frankrijk", schrijft Le Monde.

   

  "ASO zou Team Sky verboden hebben om Froome op te nemen in zijn wedstrijdselectie voor de Ronde van Frankrijk door een lopende dopingprocedure tegen hem. Zo wil ASO zijn imago beschermen."

   

  "ASO baseert zich op artikel 28 van het UCI-reglement dat zegt dat de organisatie van een wielerwedstrijd het recht heeft om een ploeg of één van zijn renners te weigeren als dat de reputatie of het imago van de organisatie of het evenement kan schaden.

   

  Le Monde meldt dat Team Sky in beroep gaat tegen de uitspraak. Woensdag wordt de uitspraak verwacht. Voorlopig hebben de Britse WorldTour-formatie en ASO nog niet officieel gereageerd.

   

  Froome leverde in de Vuelta van vorig seizoen een positieve salbutamolplas af, maar werd daarvoor (nog) niet geschorst door de Internationale Wielerunie UCI. In mei won Froome nog de Giro.

  ASO baseert zich op artikel 28 van het UCI-reglement dat zegt dat de organisatie van een wielerwedstrijd het recht heeft om een ploeg of één van zijn renners te weigeren.

  Remember Tom Boonen in 2009?

  Tom Boonen werd in april 2009 betrapt op het gebruik van cocaïne buiten competitie. ASO wilde Boonen niet aan de start van de Tour, maar na een juridische strijd kon de toenmalige Belgische kampioen toch van het startpodium rollen in Monaco.

  Zonneveld: "UCI heeft sterkere zaak dan in 2009"