• home
 • video
 • pas verschenen

  Iniesta: "Dit was mijn laatste wedstrijd voor Spanje"

  Andres Iniesta

  Andres Iniesta

  Andres Iniesta heeft zijn laatste wedstrijd voor de Spaanse nationale ploeg gespeeld. Na de verloren wedstrijd tegen Rusland in de 1/8e finales van het WK kondigde de middenvelder zijn afscheid aan.

  Andres Iniesta kwam tegen Rusland in de tweede helft het veld op. De middenvelder kon zijn stempel niet drukken, maar zette in de strafschoppenserie wel zijn penalty feilloos om. Maar Rusland trok aan het langste eind en dus was de elfmeter het laatste wapenfeit van Iniesta bij de nationale ploeg.

   

  "Dit was mijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg. Een wonderlijke periode komt ten einde. Soms eindigt het helaas niet zoals je gehoopt had. Dit is misschien wel de droevigste dag uit mijn carrière", sprak de 34-jarige Iniesta na de wedstrijd.

   

  Toch kan Iniesta na 131 interlands terugblikken op een verbluffend palmares bij de nationale ploeg.  De middenvelder won met Spanje het EK in 2008 en 2012. In 2010 loodste hij de Spanjaarden voorbij Nederland in de WK-finale met een doelpunt in de verlengingen.

  Bekijk hoe Iniesta Spanje naar de wereldtitel trapt in 2010

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.