• home
 • video
 • pas verschenen

  Griezmann over "zijn" Uruguay: "Het wordt een vervelende match"

  Antoine Griezman (l) en Diego Godin

  Antoine Griezmann en Diego Godin zijn goeie vrienden.

  Frankrijk neemt het in de kwartfinales van het WK op tegen Uruguay. Voor aanvaller Antoine Griezmann wordt het een ontmoeting met enkele bekenden. De Fransman heeft ook veel respect voor de speelstijl van de Uruguayanen.

  Antoine Griezmann zal tegen Uruguay te maken krijgen met de ijzersterke tandem Godin-Gimenez. Die twee kennen Griezmann door en door, want ze zijn ploegmaats bij Atletico Madrid.

   

  "Diego Godin is een echte vriend van mij", vertelt Griezmann. "We zijn altijd samen, op het veld en ernaast. Bovendien is hij de peter van mijn dochtertje. Het wordt een emotioneel weerzien. De eerste keer dat ik bij Atletico aankwam, was hij degene met wie ik als eerste sprak."

   

  Cadeautjes verwacht hij niet. "Ik denk niet dat hij het rustig zal houden", lacht de Fransman. "We kennen elkaar vanbinnen en vanbuiten. Het zal op details aankomen."

  "Ik hou van de stijl van Uruguay"

  Naast zijn vriendschap met Diego Godin heeft Antoine Griezmann nog wel wat met Uruguay. Bij zijn vorige club Real Sociedad had hij met Martin Lasarte een Uruguayaanse coach en ook een Uruguayaanse ploegmaat met Carlos Bueno. Samen bekeken ze de wedstrijden van de Uruguayaanse topclub Peñarol.

   

  "Ik hou van de stijl van de Uruguayanen: nooit opgeven, altijd alles geven. Uruguay zal zijn eigen wedstrijd spelen, tijd winnen, gaan liggen en klagen bij de scheidsrechter. Het wordt een vervelende match", weet Griezmann.

   

  "We zullen moeten opletten met stilstaande fases en tegenaanvallen. Voorts mogen we niet blind naar voren stormen. Als je een voorsprong hebt, moeten de verdedigers achteraan blijven. Uruguay beheerst dat als de beste. Wij doen dat ook zo bij Atletico."

   

  "De blessure van Cavani? Als hij er niet bij zou zijn, verandert dat veel. Hij heeft maar 1 of 2 baltoetsen nodig om op doel te trappen. En hij mist nooit. Bovendien verdedigt hij altijd mee. Maar ook als hij niet speelt, hebben ze met Stuani een sterke vervanger."