• home
 • video
 • pas verschenen

  Overzicht: Roux heeft eindelijk Franse trui te pakken, Quick-Step grote slokop met 4 wegtitels

  Roux was Turgis (l) en Alaphilippe (r) te snel af.

  Eén week voor de start van de Ronde van Frankrijk worden nog een aantal nationale truien verdeeld. Op deze pagina bundelen we de nieuwe wegkampioenen van vandaag.

  Frankrijk: Roux heeft eindelijk de Franse trui te pakken

  Na tweemaal zilver en één keer brons heeft Anthony Roux (Groupama-FDJ ) voor het eerst in z'n carrière de hoofdvogel afgeschoten op het Franse wegkampioenschap. In Mantes-la-Jolie versloeg hij z'n medevluchters in de sprint.

   

  Met 6 renners in een kopgroep van 21 kon Groupama-FDJ z'n numerieke overwicht prima uitspelen. In de slotkilometers gooide Rudy Molard als eerste de knuppel in het hoenderhok.  Hij kreeg eerst het gezelschap van Julian Alaphilippe en Anthony Roux en later sloten ook nog Pierre Latour, Guillaume Martin en Anthony Turgis aan.

   

  De laatste aanvalspogingen leverden niks op en dus mocht het zestal sprinten voor de overwinning. Roux toonde zich daarbij de snelste, Turgis werd tweede, Alaphilippe moest vrede nemen met het brons.  Alweer succes dus voor Groupama-FDJ, de 31-jarige Roux volgt immers z'n ploegmaat Arnaud Démare op.

  FDJ pakt voor de 6e keer in 7 jaar de Franse wegtitel:

  Duitsland: Ackermann is Degenkolb te snel af

  John Degenkolb (Trek-Segafredo) strandde de afgelopen 7 jaar 4 keer op een podiumplaats op het Duits wegkampioenschap en ook dit jaar kon hij titel niet bemachtigen. Na een vlakke rit was de 24-jarige Pascal Ackermann (BORA-Hansgrohe) de snelste van het peloton in Einhausen.

  Degenkolb moest dus vrede nemen met zilver, het brons ging naar Max Walscheid (Sunweb). Geen vierde Duitse titel voor André Greipel, de renner van Lotto-Soudal eindigde op de vierde plaats.

  Denemarken: Quick-Step Floors mag juichen dankzij Mørkøv

  Quick-Step Floors heeft er een week na de Belgische titel van Yves Lampaert opnieuw een nationale kampioen bij. In Nysted was Michael Mørkøv nipt de snelste van een kleine kopgroep. De 33-jarige Deen klopte Niklas Larsen (Virtu) en Michael Carbel (Fortuneo-Samsic). In 2013 werd ook al eens Deens kampioen.

  Luxemburg: Jungels pakt vierde titel op rij met 14' voor

  Ook in Luxemburg was het feest voor Quick-Step Floors. Bob Jungels heeft er voor de 5e keer in 6 jaar de nationale wegtitel veroverd. Zijn zegereeks werd enkel in 2014 doorbroken door Fränk Schleck. 

   

  De winnnaar van Luik-Bastenaken-Luik was veel te sterk voor z'n landgenoten. Hij kwam na een knappe solotocht alleen aan in Redange met bijna 14 minuten voorsprong op Alex Kirsch. Jungels pakte enkele dagen geleden ook al de tijdrittitel. Het is al de vierde keer dat hij de dubbel pakt.

  Groot-Brittannië: Swift verovert nationale trui bij 1e profzege

  Grote verrassing in Groot-Brittannië waar Connor Swift (Madison Genesis) zich tot Brits kampioen gekroond heeft. De 22-jarige renner was de sterkste op het heuvelachtige parcours in Standfordham.

   

  Swift bleef uit de greep van een favorietengroepje en pakte zo pas zijn eerste profzege. Adam Blythe (Aqua Blue Sport) pakte het zilver, Owain Doull (Team Sky) werd derde.

  Vier nationale truien voor Quick-Step Floors

  Quick-Step Floors blijft de overwinningen opstapelen. De ploeg van Patrick Lefevere heeft er maar liefst 4 nationale wegtitels bij. Yves Lampaert gaf vorige week het goede voorbeeld in het Belgisch kampioenschap, Elia Viviani pakte gisteren de Italiaanse trui en vandaag deden Michael Mørkøv (Denemarken) en Bob Jungels (Luxemburg) hun duit in het zakje. Jungels pakte bovendien ook de tijdrittitel.

  Bob Jungels bezorgde Quick-Step een nationale titel op de weg én in het tijdrijden.

  Nog enkele kampioenen:

  • Oostenrijk:  Lukas Pöstlberger (BORA-Hansgrohe)
  • Letland: Krists Neilands (Israel Cycling Academy)
  • Estland: Mikhel Räim (Israel Cycling Academy)
  • Finland: Anders Bäckman 
  • Rusland: Ivan Rovny (Gazprom-Rusvelo)
  • Kazachstan: Aleksei  Loetsenko (Astana) 
  • Zwitserland: Steve Morabito  (Groupama-FDJ)
  • Ierland: Conor Dunne (Aqua Blue Sport)
  • Wit-Rusland: Stanislau Bazkhou (Minsk)